2021. 05. 27. - 10:45

Mesterséges intelligencia segít a bőrproblémák azonosításában

Mesterséges intelligencia segít a bőrproblémák azonosításában

Egyelőre próbaképpen, de mesterséges intelligencia-alapú dermatológiai segédeszközt vetett be a Google, hogy a bőrbetegségek azonosítását bárki számára megkönnyítse.

Mesterséges intelligenciát használó bőrgyógyászati segédeszközt jelentetett meg a Google, mely segítséget nyújt a különféle bőrproblémák azonosításában. Az alkalmazás egyelőre kísérleti jelleggel működik.
 
Lényege, hogy telefonkamerával készített három kép, valamint a kitöltött kérdőív alapján elemzi a bőrt, s egy lehetséges egyezési feltétel-listát nyújt a felhasználónak arról, milyen állapotokra utalhatnak a látottak - mely alapján aztán tovább kutathat.
 
Segíthet a bőrproblémák azonosításában a mesterséges intelligencia-alapú alkalmazás is
Segíthet a bőrproblémák azonosításában a mesterséges intelligencia-alapú alkalmazás is
 
Az eszköz minden, egyező állapotra vonatkozóan megjeleníti a bőrgyógyász által áttekintett információkat, valamint a gyakran feltett kérdésekre adott válaszokat és az internetről származó hasonló képeket.
 
Az alkalmazás kifejlesztése mögött az áll, hogy a Google évente legalább 10 milliárd bőrállapottal kapcsolatos keresést regisztrál: ezek elsősorban a bőr, a haj és a köröm állapotára vonatkoznak.
 
Világszerte 2milliárd ember szenved bőrgyógyászati ​​problémáktól - globális hiány van azonban a szakemberekből. Az új eszköz célja segíteni a felhasználókat abban, hogy előbb rájöjjenek, mi történik a bőrükkel.
 
Részletesebben itt olvashatsz az alkalmazásról.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.