2019. 06. 27. - 10:49

Narancsbőr elleni krém és korpátlanító sampon – hatástalan?

Narancsbőr elleni krém és korpátlanító sampon – hatástalan?

Miután napjainkban ezerféle kozmetikumból választhatunk, néha nehéz eldönteni, melyikért érdemes fizetni és melyikért nem. Sajnos szép számmal vannak, amelyekért kár a pénz. Lássuk.

Ha mindenre szánnánk pénzt, rengeteg olyan kozmetikumot vásárolhatnánk, amely tetőtől-talpig ápol. Pedig valójában csupán néhány termékből meglenne az a gyűjtemény, amellyel mindent kitűnően el tudunk intézni.
 
Vagyis, vannak tökéletesen értelmetlen termékek, melyekre kár is pénzt kiadnunk.
Cikkünk első és második részében az ajakradírról és a tonerről, illetve a szempilla-előkészítő folyadékról és az olajfelitató lapokról esett szó. De nézzük a többit is.
 
A krémek egy részére sincs szükségünk?
A krémek egy részére sincs szükségünk?
 
-Cellulitisz elleni krémek
 
Sajnálatos tény, de valójában nemigen van hatékony krém vagy testápoló, amely tartósan megszüntetné a makacs narancsbőrt. A legtöbb esetben a termékekben levő koffein átmenetileg minimalizálja megjelenésüket, de amint felkelünk másnap vagy harmadnap, visszatérnek. Az egyetlen dolog, ami valóban hatásos, az egészséges étrend és a testmozgás.
 
-Pórus (mitesszerellenes) csíkok
 
Ez a kozmetikai termék nemcsak gusztustalan a használatát illetően, de valószínűleg több kárt okoz, mint amennyi jót tesz.
 
A legtöbb mitesszer a bőr felszíne alatt helyezkedik el, ahol a csíkok nem érik el, vagyis amit teszünk, az jobbára a bőrünk irritálása és kikezdése – ezzel igazából még inkább kitesszük a mitesszer- és pattanásképződésnek. Vagyis pontosan az ellenkezője történik annak, amit szeretnénk: eltüntetni ezeket.
 
- Korpásodás elleni sampon
 
Döbbenetes, de igaz: a legtöbb korpamentes sampon kiszárítja a fejbőrt, ami ördögi körhöz vezet. A „gyógyír” valójában problémát vált ki. A megoldás? Egyszerűen tisztítsuk meg a hajat a természetes olajok újraelosztásához és a pelyhek eltávolításához.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.