2010. 11. 26. - 06:00

Kölyökmacska érkezik a családba

Kölyökmacska érkezik a családba
Az ember macskához való kötődési igénye már igen hosszú múltra tekint vissza. A macskák keresik az ember társaságát, jól érzik magukat az ember közelében, az ember számukra élelmet, meleget, lakóhelyet, biztonságot és játéklehetőséget ad. Egyes felnőtteknél gyakran a gyerek szerepét töltik be a macskák. A macskák az összes felmérés szerint pozitívan hatnak az emberekre.
 kölyökmacska  kölyökmacskaAz ember macskához való kötődési igénye már igen hosszú múltra tekint vissza. A macskák keresik az ember társaságát, jól érzik magukat az ember közelében, az ember számukra élelmet, meleget, lakóhelyet, biztonságot és játéklehetőséget ad. Egyes felnőtteknél gyakran a gyerek szerepét töltik be a macskák. A macskák az összes felmérés szerint pozitívan hatnak az emberekre.
Egy kölyökmacska szelídítésénél viszonylag könnyű dolgunk van, mert a kölyök még könnyen barátkozik és nem alakult ki a macskákra nagyon jellemző bizalmatlanság. Ha megfelelő partnerei vagyunk játszadozásának, akkor nem lesz nehéz dolgunk. Ügyeljünk arra, hogy ha családban tartjuk, akkor csak a gazdája adjon neki enni, így őt elfogadja, és rá fog hallgatni a legjobban.
Általában 4 hetes kor előtt semmiképpen sem szabad ölbe venni és megsimogatni a kismacskákat, nehogy fertőző állatbetegségeket vigyünk az állományba vagy az anyaállatot felingereljük. Érdemes azonban a játszadozó kölyökmacskákat messziről figyelni, viselkedésüket, jellemüket feljegyezni. Ezt több alkalommal is megtehetjük. A legtöbb fajta körülbelül 6-7 hetes korban alkalmazkodik legkönnyebben az új környezethez, ekkor a jelöltet már megvizsgálhatjuk. kölyökmacska Az egészséges kismacska mutatja a fajra jellemző külső tulajdonságokat, korának megfelelő nagyságú és fejlettségű. Tekintete élénk, figyelmes, szeme nem váladékozik, fülei, bőre és szőrzete tiszták, a fajra jellemző szagúak, a fogai a kornak megfelelő számban találhatóak meg, a széklete szilárd, a vizelete nem elszíneződött, testalkata arányos, nem kövér. Az állat örül, ha kézbe veszik, semmiféle fájdalom jelét nem mutatja. Ha ezek a főbb irányvonalak is egyeznek, akkor feltétlenül konzultálnunk kell a tenyésztővel.
A kölyökmacska alapimmunitásának létrehozásához 9 hetes kortól kezdve valamennyi fertőző betegség ellen oltást kell kapnia. Hiszen az anyától a tejjel felvett ellenanyagok szintje egyre csökken. Ezek a védőoltások a kölyköknél csak akkor hatékonyak, ha megismétlésre kerülnek, hogy a szervezet memóriasejtjei jól rögzítsék azt. Az Ön állatorvosa tájékoztatja a cica számára szükséges valamennyi oltásról, és arról, hogy meddig nem érintkezhet más macskákkal. Az állatorvos a védőoltásokat oltási könyvbe írja be, hogy nyomon lehessen követni, milyen fertőző betegségek ellen védett kedvencünk.
Forrás: www.cats.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.