2021. 04. 08. - 11:25

Mi a teendő, ha nem eszik az új kutya?

Mi a teendő, ha nem eszik az új kutya?

Ha újonnan érkezik eb a házhoz, fontos számára megteremteni a nyugodt környezetet. Sok kutyának az evéssel is gondja van, ha új számára minden.

Mielőtt beszerzünk egy új kutyust, érdemes több szempontból felkészülnünk a fogadására. Fejben tartanunk, mi mindenre lehet szükség, ha már ott van.
 
Cikkünk első és második részében ezekkel az alapokkal ismerkedhetünk meg.
 
Mi a teendő azonban, ha az új kutya nem igazán eszik? Egyes ebeknél a táplálkozás is gondot jelenthet, ha a környezet új a számukra. Sok állat esetében segít az ismerős étel – másoknál azonban a változatosság a nyerő.
 
Sok kutyának az evés is gondot okoz az új környezetben
Sok kutyának az evés is gondot okoz az új környezetben
 
Érdemes egyeztetni állatorvosunkkal az eledel váltogatásáról – a havi egyszeri cseréről, illetve arról, mivel egészíthetjük ki a kutyaételt.
 
Határozzuk meg az étkezési időket, s ha letettük az ételt a kutyának, nagyjából fél óra múlva vegyük is el onnan. Ez segít az ebnek ráébredni, hogy a táplálékot akkor vegye magához, amikor kapja.
 
A kiskutyát kutyatál helyett egy alkalmas játékból is etethetjük, ami meglepő módon számos esetben működik.
 
Az ételtöltő használata egy másik lehetőség, hogy a kutya ételeit csábítóbbá tegyük. Mindig bizonyosodjunk meg róla, hogy hozzáadtuk ezeket az élelmiszerhez, mielőtt azt az eb elé rakjuk.
 
Ha ugyanis várunk, amíg a kutya vissza nem utasítja az alap eledelt, s ezután adjuk hozzá a kiegészítőt, az állat azt tanulja meg, hogy érdemes várnia a finomabb falatokra, mire végre hozzákezd az evéshez.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.