2010. 04. 22. - 06:00

Peterbald, az orosz kopasz macska

Peterbald, az orosz kopasz macska
A köztudatban csak egy kopasz macska, a szfinx szerepel, a Peterbald macskát kevesen ismerik. Ő is teljesen szőrtelen, s első megítélésre nem túl szép, de E.T. óta tudjuk, hogy a szépség nem minden...
PeterbaldA köztudatban csak egy kopasz macska, a szfinx szerepel, a Peterbald macskát kevesen ismerik. Ő is teljesen szőrtelen, s első megítélésre nem túl szép, de E.T. óta tudjuk, hogy a szépség nem minden...
A Peterbald, vagy más néven Pétervári szfinx macska létrejötte Olga S. Mironova, egy szentpétervári hölgy nevéhez fűződik, ő keresztezte 1995-ben a keleti rövidszőrűt egy Don Hairless nevű meztelen fajtával. A TICA (Nemzetközi macskaszervezet) 1997-ben fogadta el a PeterbaPeterbald macskát kevesen ismerik.ld-ot, mint önálló fajtát.
Közepes termetű, elegáns, finom csontozatú macska. Teste izmos, karcsú és hajlékony, nyaka karcsú, lábai hosszúak. Mancsa ovális, hosszú ujjakkal. Hosszú, elvékonyodó farka ostorra emlékeztet. Koponyája ék alakú, az orrtól a fülekig egyenes vonalban szélesedő. Füle hatalmas és hegyes. Szeme mandula vágású, befelé dőlő, színe élénkzöld vagy kék.
A kölyök és fiatal állatok lábát, farkát és orrát boríthatják pihék, de ezeknek 2 éves korukra teljesen el kell tűnniük.
Bőre nagyon finom, lágy, teljesen szőrtelen, (apró pihék olykor előfordulhatnak, de a kiállításokon a teljesen csupasz test a kívánatos). Feje rendkívül ráncos, teste kevésbé.
Nagyon kedves, ragaszkodó cica. Idegenekkel is barátságos, és más állatokkal is jól kijön. Csendes, intelligens, kis lakásban is jól érzi magát, nem igényel nagy helyet. Mivel szőrtelen, macskaszőr-allergiás embereknek is idális társ!
Forrás: www.haziallat.hu, www.macska.network.hu



Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.