2023. 01. 23. - 11:00

5G – 6G - A nanoweb előnyeire mutatott rá a META a CES tárlaton

5G – 6G - A nanoweb előnyeire mutatott rá a META a CES tárlaton

A nanoweb előnyeit emelte ki a Las Vegasban megrendezett CES 2023 technológiai kiállításon a META vállalat. A láthatatlan nanostrukturált háló számos új funkciót tesz lehetővé.

Különleges újdonsággal rukkolt elő a Meta Materials január elején, a Las Vegasban megrendezett Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen. A találmány javíthatja az 5G és a jövőbeli 6G hálózatok teljesítményét és lefedettségét.
 
A cég székhelye a kanadai Dartmouthban van, s számos olyan technológiát mutatnak be, amelyek kiemelik a globális együttműködést az 5G kommunikáció, a kiterjesztett valóság-szemüvegek és a lítium-ion akkumulátor alkatrészek terén.
 
A cég nanowebje egy rendkívül vékony, átlátszó, vezetőképes fólia. Láthatatlan, nanoszerkezetű fémhálóból áll, amely akár üveg-, akár műanyag felületekre is gyártható.
 
Az átlátszó vezetők az elektronikus eszközök széles skálájának kritikus elemei, beleértve az érintőképernyőket, szerves fénykibocsátó diódákat (OLED) és a fotovoltaikát, s gyakran használják érzékelők és kijelzőrendszerek optikai alkatrészeiben, EMI-árnyékolásban és átlátszó fűtőelemekben is.
 
A létező átlátszó vezető elektródák (TCE) anyagok, mint például az indium-ón-oxid (ITO) és az ezüst nanohuzalok, számos hátránnyal küzdenek - beleértve a rossz mechanikai stabilitást, az alacsony optikai áteresztőképességet, az alacsony elektromos vezetőképességet, a magas költségeket és a korlátozott ellátást. Ezek a korlátok, valamint az elektronikai termékek iránti folyamatosan növekvő kereslet vezettek a Nanoweb kifejlesztéséhez. Olvasd el: Forradalmasíthatják életünket az intelligens metafelületek
 
5G – 6G - A nanoweb előnyeire mutatott rá a META a CES tárlaton - Fotó: metamaterials.com
5G – 6G - A nanoweb előnyeire mutatott rá a META a CES tárlaton - Fotó: metamaterials.com
 
A Nanoweb átlátszóságát a háló nanostrukturált geometriai távolsága és szubmikron méretei határozzák meg - szinte bármilyen fémből gyártható, beleértve az ezüstöt, az alumíniumot, a nikkelt, a rezet és a platinát.
 
A Meta együttműködik a Sekisui Chemical vállalattal, azzal a céllal, hogy javítsák az 5G és a jövőbeli 6G hálózatok teljesítményét és lefedettségét.
 
A Nanoweb 5G Reflector megoldás képes passzívan tükrözni és átirányítani nagy sebességű jeleket a tervezéstől függő szögekben, hogy javítsa a jel terjedését és segítsen megszüntetni a holtpontokat - anélkül, hogy áramra vagy hálózati kapcsolatra lenne szükség.
 
A fólia felvihető az épületek külső és belső felületére a jelek irányítására, javítva a kültéri és beltéri lefedettséget, miközben nem rontja az épület megjelenését. Olvasd el: Boltban lehet kipróbálni a META új technológiáit
 
A Meta a PPG-vel is együtt dolgozik, hogy a Nanowebet elektrokróm gélekkel és  Arfusion intelligens kiterjesztett valóság szemüvegplatformmal kombinálják. 
 
Az elektrokróm lencséket bemutatták a CES 2023 technológiai tárlaton.
 
A dinamikus fényerő-szabályozás javítja az AR-szemüvegek teljesítményét és akkumulátor-élettartamát, lehetővé téve az AR-kijelző tiszta képét erős környezeti megvilágítás mellett.
 
Az ARfusion platform technológia fejlesztése érdekében a Meta megvásárolta a svájci Interglass lencsegyártó eszközeit és IP-jét.
 
A továbbiakban a DuPont Teijin Films és a Mitsubishi Electric Europe vállalatokkal is együttműködnek – a munka során egy szabadalmaztatott, nagy volumenű, tekercsről tekercsre gyártott gyártási rendszert bővítenek film alapú fém/polimer réz áramgyűjtők számára.
 
Ezek csökkentik az akkumulátor súlyát és költségét, javítják az energiahatékonyságot, megnövelik a jármű hatótávolságát és növelik a biztonságot az akkumulátortüzek (termikus elszabadulás) kockázatával szemben, szemben az elektromos járművekhez és más felhasználási esetekhez használt szabványos Li-Ion akkumulátorokkal.
 
A Meta a technológiai kiállításon mutatta be az Npore nanokompozit kerámia szeparátorokat is, amelyek 200 Celsius fokig 1 százaléknál is kisebb hőzsugorodás mellett javítják az akkumulátor biztonságát.
 
„A Meta áttörést jelentő, új generációs alkalmazásokat fejleszt számos iparágban – mondta George Palikaras elnök-vezérigazgató. - A platformtechnológiák széles skáláját építettük fel, amelyet gyorsan bővülő IP-portfólió támogat, s megközelíti az 500 aktív szabadalmi dokumentumot. Mindazonáltal nem járhatnánk sikerrel globális partnereink nélkül, akik hozzájárulnak a technológiához, a kulcsfontosságú anyagokhoz, valamint az ellátási lánc és csatorna kapcsolatok kialakításához. Szeretném megköszönni folyamat támogatásukat” – fogalmazott a vezérigazgató.
 
 
Fotó: metametarials.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.