2020. 07. 08. - 12:30

5G hálózatok – Drónok tökéletesítik őket

5G hálózatok – Drónok tökéletesítik őket

Optimalizálják és karban is tartják majd a 4G és 5G hálózatokat a drónok. A vezető nélküli repülő járművek mesterséges intelligenciája ezt lehetővé teszi.

Robot repülők, ismertebb nevükön drónok kapnak majd feladatot a 4G és az 5G internet hálózatok karbantartásában és tökéletes működésének biztosításában.
 
Erről a Samsung vállalat számolt be  a közelmúltban, jelezve, hogy a mesterséges intelligencia és a drónok segítségével nemcsak egyszerűbb, hanem biztonságosabb is lesz a folyamat.
 
Ráadásul a mesterséges intelligencia automatizálásban betöltött szerepe jelentős terhet vesz le a szakemberek válláról.
 
Drónok segítenek a 4G és 5G hálózatok tökéletesítésében a jövőben
Drónok segítenek a 4G és 5G hálózatok tökéletesítésében a jövőben
 
A rendszer már készen áll, a Samsung kifejlesztette – most elárulták azt is, hogyan segíthet valójában. A 4G és 5G hálózatok működéséhez antennák kellenek, melyek beállításában azonban a drónok segíthetnek. Tetőre, adótoronyra senkinek nem kell felmászni.
 
A mesterséges intelligencia tehát a drónokkal karöltve megszabadítja a szakembereket attól, hogy ilyen veszélyes feladatot kelljen végezniük. Olvasd el: Drónokkal és mesterséges intelligenciával kutatnak fel szovjet bombákat
 
Ehelyett technikusok irányítják a drónokat, melyeket kamerákkal szerelnek fel. A mérési eredményeket a repülő robotok továbbítják okos készülékekre.
 
Az MI és a drónok tagadhatatlan előnye a fentiek mellett, hogy csupán 15 percet vesz igénybe a vizsgálat és az optimalizálás, miközben egy ember akár órákig is foglalkozhat a probléma felmérésével és kijavításával.
 
Az intelligens karbantartás és optimalizálás iránt egyre nagyobb az igény – mondta el Sohyong Chong, a Samsung Electronics alelnöke.
 
Az új rendszer minden bizonnyal még 2020-ban piacra kerül, s új megoldásokkal is bővül majd.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.