2022. 10. 25. - 12:00

A Nokia vezeti az EU-s 6G projekt második szakaszát

A Nokia vezeti az EU-s 6G projekt második szakaszát

A Nokiát választotta az Európai Bizottság a zászlóshajó 6G projekt második fázisának vezetésére, melynek célja egy előre szabványosított platform és átfogó rendszernézet létrehozása.

Az Európai Bizottság a Nokiát jelölte ki a zászlóshajó 6G projekt második szakaszának vezetésére – ennek során egy előre szabványosított platformot és átfogó rendszernézetet hoznak majd létre.
 
A Nokia tájékoztatása szerint a Hexa-X-II 2023 januárjában indul el, 2 és fél évig fut majd.
 
A bizottság finanszírozta kutatási projekt második fázisa „a jövőbeli összeköttetési megoldások teljes értékláncát” képviseli.Nokia egy 44 vállalatból és szervezetből álló konzorciumot vezet majd, beleértve a hálózati berendezések szállítóit, üzemeltetőit, vertikális és technológiai szolgáltatókat - neves európai kommunikációs kutatóintézetekkel fog együtt dolgozni.
 
A Hexa kutatás mindkét fordulójának célja „Európa vezető szerepének megteremtése a 6G területén” – fejtette ki a Nokia. Olvasd el: Nokia: A 6G egyesíti majd a fizikai és a digitális világot
 
A Nokia vezeti az EU-s 6G projekt második szakaszát
A Nokia vezeti az EU-s 6G projekt második szakaszát
 
A vállalat vezette a program első szakaszát is, amelyet 2020-ban mutattak be a felhasználási esetekre, az alapul szolgáló technológiák fejlesztésére és a 6G technológia lehetséges architektúrájának meghatározására összpontosítva.
 
A Hexa-X-II műszaki menedzserévé az Ericsson-t választották. Olvasd el: Az 5G hálózatok elérhetőségét alakítaná át az Ericsson
 
Az Orange, a Telecom Italia, a Technische Universitat Dresden, az Oului Egyetem, valamint az Interuniversity Microelectronics Center és az Atos IT-cégek különböző munkacsomagokat koordinálnak majd - beleértve a rádiós evolúciót és innovációt, a jövőbeli eszközöket és a rugalmas infrastruktúrát, az intelligens hálózatkezelést és értékeket, valamint a követelményeket és az ökoszisztémát.
 
„A digitális, fizikai és emberi világ sokkal integráltabb lesz a 6G korszakban” - mondta el Peter Vetter, a Nokia Bell Labs alapkutatásának elnöke, hozzátéve, hogy céloknak tükrözniük kell az integráció és a kölcsönös függőség ezen szintjét.
 
A Hexa-X-II konzorcium a fenntarthatóságra, a befogadásra és a megbízhatóságra kíván összpontosítani.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.