2022. 11. 28. - 11:15

A Nokia vezetné Németország KOMSENS-6G projektjét

A Nokia vezetné Németország KOMSENS-6G projektjét

A Nokiát választotta a KOMSENS-6G projekt vezetésére a német szövetségi oktatási és kutatási minisztérium – a cél az, hogy német és európai részről irányítsa a globális előszabványosítási tevékenységeket.

A Nokiát jelölte ki a német szövetségi oktatási és kutatási minisztérium (Bundesministerium für Bildung und Forschung, BMBF) a KOMSENS-6G projekt vezetésére, melynek célja, hogy a globális előszabványosítási tevékenységeket német és európai szemszögből vezesse - különös tekintettel a hálózatra, mint érzékelő technológiára.
 
A Nokia szorosan együttműködik egy konzorciummal, amely ipari partnereket, téma szakértőket, induló vállalkozásokat, kutatóintézeteket és kiemelkedő németországi egyetemeket foglal magában.
 
A KOMSENS-6G egy szélesebb körű német 6G kezdeményezés része -  teljes finanszírozása 14,9 millió euró, 3 éves időtartamra. A hálózatépítés az átfogó nemzeti kezdeményezés más projektjeivel és partnereivel a központi 6G Platform Germany révén történik. Olvasd el: A Nokia vezeti a német 6G-projektet
 
A Nokia vezetné Németország KOMSENS-6G projektjét
A Nokia vezetné Németország KOMSENS-6G projektjét
 
Ha véget ér a hároméves projekt, a KOMSENS-6G célja az integrált érzékelési és kommunikációs architektúra, valamint a kombinált szolgáltatás bemutatása lesz. Olvasd el: A 6G egyesíti majd a fizikai és digitális világot
 
„A Nokia számára megtiszteltetés ezen innovatív technológiai projekt vezetése. Mivel a vezeték nélküli kommunikációs hálózatok mindenütt jelen vannak, hálózati érzékelés segítségével úgymond a fizikai világ tükre vagy digitális ikertestvére hozható létre. A digitális ikerekkel való interakció révén érzékszerveinket a hálózat minden pontjára kiterjeszthetjük” – mondta Peter Vetter, a Nokia Bell Labs Core Research elnöke. 
 
Hozzátette: úgy vélik, az érzékelő hálózat a jövő 6G rendszereinek kulcsfontosságú eleme lesz, amelyet biztonságosan, a magánélet védelmét biztosító módon szeretnének engedélyezni.
 
Már nagyon várják, hogy együtt dolgozzanak a KOMSENS-6G konzorciumi tagjaival és megvalósíthassák az alapvető megoldásokat - jegyezte meg az elnök.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.