2022. 07. 12. - 12:00

A Nokia vezeti a német 6G-projektet

A Nokia vezeti a német 6G-projektet

A Nokia vezeti majd a 6G-ANNA néven útjára induló, úttörő német projektet, amely július elsején veszi kezdetét.

Nagy bejelentést tett a Nokia: 2022 július elsejétől ők vezetik a 6G-ANNA elnevezésű projektet, egy német nemzeti finanszírozású 6G-kezdeményezést.
 
A Nokia a 6G-ANNA 29 partnerével működik együtt a 6G kutatás és szabványosítás irányítása, illetve előmozdítása érdekében.
 
A 6G-ANNA finanszírozását a Német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium (Bundesministerium für Bildung und Forschung, BMBF) finanszírozza majd, azzal a céllal, hogy megerősítsék és előremozdítsák a német és európai 6G programokat, valamint a globális előszabványosítási tevékenységeket német és európai országoktól részéről.
 
A 6G-ANNA a nagyszabású 6G Német Platform nemzeti kezdeményezés része, összesen 38,4 millió euróból indítják el, hároméves futamidővel. Olvasd el: Fejlett 5G és 6G a célja a Nokia és az LG összefogásának
 
A Nokia vezeti a német 6G-projektet
A Nokia vezeti a német 6G-projektet
 
A Nokia a konzorciummal szorosan együttműködik - ipari partnereket, a témában szakértőket, induló vállalkozásokat, kutatóintézeteket és kiemelkedő németországi egyetemeket foglal magába.
 
A Nokia várhatóan meghatározó szerepet játszik majd a 6G-ANNA és Németország tágabb értelemben vett 6G ökoszisztémájában is.
 
A 6G-ANNA-n belül a Nokia egy végponttól végpontig terjedő 6G architektúra tervezésére összpontosít majd, s más projektpartnerekkel működik együtt három kulcsfontosságú technológiai területen. Ezek a 6G hozzáférés, a hálózatok hálózata, valamint az automatizálás és az egyszerűsítés.
 
A kiválasztott témákat - például az alhálózatokat, az XR-t és a valós idejű digitális ikerintézményt - a koncepciók bizonyítékaként valósítják meg és be is mutatják.
 
A Nokia emellett kapcsolatba lép a német ökoszisztémával is - beleértve a négy akadémiai „6G Hub”-ot, amelyek több mint 60 egyetemi katedrával is rendelkeznek. Ezek olyan 6G rendszer kialakításán dolgoznak, amely 2030 után is megfelel majd a felhasználók és a társadalom igényeinek. Olvasd el: Közel a 6G élesben? Három nagyágyú kötött egyezséget
 
Németországon túl a 6G-ANNA célja együttműködni más jelentős 6G zászlóshajó projektekkel Európában és az Egyesült Államokban - a globális 6G szabványok kialakítása érdekében.
 
„Megtiszteltetés számunkra, hogy vezethetjük a 6G-ANNA-t, a legfontosabb, kormány által finanszírozott, úttörő 6G-projektet Németországban. Bár az első 6G hálózatok 2030 előtt várhatóan nem lesznek kereskedelmi forgalomban, már most lefektetjük a fejlett 5G (5G Advanced) technikai alapjait, valamint egy hosszú távú innovációt, amely a 6G fejlesztéseket vezérli” – mondta el Peter Merz, a Nokia szabványokért felelős vezetője.
 
A Nokia szerint a 6G nemcsak a meglévő technológiákra és rendszerekre épít - kibővíti és átalakítja a hálózatok lehetőségeit. Egyesíti az emberi, a fizikai és a digitális világot, hogy felszabadítsa velünk született emberi potenciálunkat.
 
A 6G-ANNA-n túl a Nokia világszerte együttműködik jelentős iparági partnerekkel, ügyfelekkel, tudományos körökkel és kutatóintézetekkel - az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában, hogy közös nézetet és irányt alakítson ki a 6G-vel kapcsolatban.
 
 
L.A.
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.