2023. 01. 09. - 11:00

Anglia megkezdi 5G és 6G kutatásait - jelentős összegből

Anglia megkezdi 5G és 6G kutatásait - jelentős összegből

Az Egyesült Királyság kormánya 110 millió fontos beruházást jelentett be a következő generációs vezeték nélküli technológia és távközlési biztonság kutatására és fejlesztésére - különös tekintettel az 5G-re és a 6G-re.

Meglehetősen nagy összegű, 110 millió font értékű beruházást jelentett be Anglia kormánya, melyet a következő generációs vezeték nélküli technológia és távközlési biztonság kutatására és fejlesztésére fordítanának, különös tekintettel az 5G-re és a 6G-re.
 
A beruházás célja, hogy megerősítse az Egyesült Királyság pozícióját a távközlési kutatás és fejlesztés globális vezetői szerepében.
 
A befektetés részeként három vezető brit egyetem – a York-i, a Bristol-i és a Surrey-i – egyenként 28 millió fontot kap, hogy nagy távközlési cégekkel működjenek együtt, így a Nokiával, az Ericssonnal és a Samsunggal, a jövőbeli hálózatok, például 6G létrehozása és fejlesztése érdekében. Olvasd el: Anglia 2033-ra 5G-re és 6G-re cserélné hálózatait
 
Anglia megkezdi 5G és 6G kutatásait - jelentős összegből
Anglia megkezdi 5G és 6G kutatásait - jelentős összegből
 
Mindez nem sokkal követte az Ericsson és a Samsung nemrégiben tett bejelentését, miszerint 6G kutatólaboratóriumot alapítanak az Egyesült Királyságban. A beruházás az ultragyors 5G elterjedését is segíti, mivel megkönnyíti az új cégek piacra lépését.
 
Az egyetemek világszínvonalú brit akadémikusokkal és iparági szereplőkkel működnek majd együtt annak biztosításáért, hogy a jövő hálózati technológiáit - beleértve a 6G-t is – a sokszínűbb és innovatívabb távközlési piacot elősegítve alakítsák ki, s mindez véget vessen a jelenlegi rendszernek, amelyben minden hálózati berendezésnek egyetlen szállítótól kell származnia.
 
Az egyetemi finanszírozáson kívül a beruházási csomag 80 millió fontot tartalmaz egy élvonalbeli Egyesült Királyságbeli Telecoms Labor megépítésére Solihullban, Nyugat-Midlands-ben. Olvasd el: 5G internet - Anglia és Németország az első ötben
 
A Nemzeti Fizikai Laboratórium biztonságos kutatóközpontként szolgál majd a mobilhálózat-üzemeltetők, beszállítók és oktatók számára az 5G és a jövőben a 6G hálózati technológiáik biztonságának, ellenálló képességének és teljesítményének fejlesztéséhez, valamint teszteléséhez, az Országos Szövetséggel aláírt új kormányszerződés értelmében.
 
A laboratórium emellett több tucat telekommunikációs és kiberbiztonsági szakembernek biztosít majd munkahelyet a régióban.
 
Az Egyesült Királyság kormánya új kutatás-fejlesztési együttműködést kezdeményezett ezenkívül a Koreai Köztársasággal is, melynek célja, hogy felgyorsítsa az Open RAN és a kapcsolódó technológiák bevezetését.
 
Az együttműködési projekt - amely több mint 3 millió fontot kap, ezen belül 1,2 millió fontot az Egyesült Királyság kormányátót -, a technológiai berendezések fejlesztésének energiahatékonyságára összpontosít, ez ugyanis az egyik legnagyobb akadálya az új technológia széles körű elterjedésének.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.