2021. 12. 13. - 10:00

Anglia 2033-ra 5G-re és 6G-re cserélné hálózatait

Anglia 2033-ra 5G-re és 6G-re cserélné hálózatait

A kifinomultabb technológiákra összpontosít az Egyesült Királyság: 2033-ig lecserélné 2G és 3G-t, hogy azokat a legmodernebb mobilkommunikációs hálózattal helyettesítse.

Előrelátó terveket sző az Egyesült Királyság: 2033-ra megszüntetné 2G és 3G hálózatait, hogy a jóval kifinomultabbakra koncentrálhasson.
 
A cél az, hogy mielőbb elérje 5G-vel kapcsolatos céljait, illetve előkészítse a jövőbeli 6G hálózatok útját, amely a fogyasztók, a vállalatok és a társadalom javát egyaránt szolgálja.
 
Miközben a 4G hálózati kapcsolatok széles körben elérhetők az országban, egyesek még mindig a 2G és 3G hálózatokat használják. Olvasd el: Két angol egyetem is dolgozik már a 6G-n
 
Anglia 2022-ben leállítaná a sok helyütt még használatos 2G és 3G hálózatokat
Anglia 2022-ben leállítaná a sok helyütt még használatos 2G és 3G hálózatokat
 
Most mind a négy angliai szolgáltató kötelezettséget vállalt arra, hogy 2033-ig fokozatosan leállítja ezeket a hálózatokat - a 3G hálózat azonban valószínűleg hamarabb megszűnik, mivel 4G elérhetősége megnőtt a vidéki területeken, s ez csökkenti a 3G fenntartásának szükségességét.
 
Az üzemeltetők a tervek szerint újra felhasználhatnák a keretrendszert a 4G és 5G hálózatokhoz, amennyiben a 3G ki van kapcsolva. A 2G szabvány viszont kissé tovább bírja, az alacsonyabb energiafogyasztás és a hosszabb akkumulátor-élettartam okán. Olvasd el: Drónokkal és 5G-vel lesz tele a sherwoodi erdő
 
További 50 millió fontos befektetést jelentett be a mobilkapcsolatok terén az Egyesült Királyság kulturális minisztere, Nadine Dorries, azzal a céllal, hogy Anglia a mobilhálózatok élvonalába kerüljön, valamint megóvja a távközlési hálózatok biztonságát ma és a jövőben is.
 
A Verizon Wireless az év elején közölte: 2022 végéig fokozatosan leállítja 3G hálózatát. A vállalkozás nyilvánosan bejelentette a 3G CDMA hálózat agresszív eltávolítását. Kezdetben azt mondták, 3G hálózatukat már korábban leállítják 2022-ben.
 
Kétszer változtatták már azonban a dátumot - először 2020, majd 2022 végére tolták, hogy csökkentsék a nem tervezett leállásokat az újabb és modernebb rendszerekre való átállás során.
 
Miután a szervezetek és a fogyasztók világszerte elfogadták az 5G-t, csupán idő kérdése, hogy a 4G és az 5G váljon szabvánnyá.
 
A Sky News szerint Hamish MacLeod, az összes fő brit hálózatot képviselő Cellular UK ipari szervezet igazgatója jelezte: a 2G és 3G kikapcsolásával a szolgáltatók teljes mértékben áttérhetnek az energiahatékonyabb és nagyobb kapacitású hálózatokra, mely az ügyfelek számára kimondottan előnyös lesz.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.