2022. 12. 19. - 11:00

Az 5G mobilhálózat bővítésén dolgozik együtt az AMD és a Viettel

Az 5G mobilhálózat bővítésén dolgozik együtt az AMD és a Viettel

Kiválasztotta a Viettel, mely adaptív platformokkal dolgozik majd, hogy új generációs 5G rendszerei több mint 130 millió mobilügyfelet szolgálhassanak ki világszerte.

Vietnám legnagyobb távközlési szolgáltatója a Viettel, amely több mint 130 millió mobilügyfelet szolgál ki. A vállalat most döntött: a Xilinx Zynq MPSoC és RFSoC adaptív platformokat választotta, hogy új generációs 5G rendszerei továbbra is jelentős mennyiségű embert köthessenek össze.
 
A Viettel és az AMD december elején jelentette be, hogy sikeresen befejezte a Viettel által kezdeményezett, AMD Xilinx Zynq™ UltraScale+™ MPSoC eszközökkel hajtott 5G mobilhálózat kísérleti üzembe helyezését.
 
A Viettel High Tech gazdag múltra tekint vissza az AMD rádiótechnológiák használatában – korábban a 4G telepítésekkel emelkedett ki, most pedig új hálózatokat gyorsít fel az új 5G távoli rádiófejeken (RRH) keresztül. Olvasd el: Az 5G az Ipar 4.0 igazi motorja
 
Az 5G mobilhálózat bővítésén dolgozik együtt az AMD és a Viettel
Az 5G mobilhálózat bővítésén dolgozik együtt az AMD és a Viettel
 
A Viettel 5G mobilhálózatot úgy tervezték, hogy megfeleljen a globális mobilfelhasználók növekvő kapacitás- és teljesítménykövetelményeinek. Várhatóan 2022 végére készül el.
 
Az AMD a Viettel hazai 5G rádiófejlesztéséhez exkluzív rádióegység (RU) szilícium-beszállító. Olvasd el: A 6G nem egyszerű 5G-frissítés, hanem egy nagy ugrás előre
 
Az első helyszíni próba sikeres lezárulását követően a Zynq MPSoC-ket további 300 Macro 8T8R bázisállomásra és 900 5G 8T8R Macro rádióra tervezték.
 
A Zynq UltraScale+ MPSoC-t a Viettel első generációs 64T64R Massive MIMO rádiójához is kiválasztotta, amelyet jelenleg tereppróbákra optimalizálnak.
 
A Viettel a rádiók következő generációját fejleszti, hogy Zynq UltraScale+ RFSoC eszközöket is tartalmazzanak, iparágvezető integrációt és nagyobb teljesítményt biztosítva.
 
„A Viettel elkötelezett a mobiltechnológiai vezető szerep előmozdítása mellett és szorosan együttműködik az AMD-vel, hogy az adaptálható SoC technológiáját beépítsék az 5G hálózatok új generációjába - mondta Nguyen Vu Ha, a Viettel High Tech vezérigazgatója. - A VHT 4G BTS gyártásának történetéből kiindulva ez a döntés az 5G növekvő igényeihez való méretezésről különböző tényezők értékelésén alapult, beleértve a rugalmasságot, az egyszerűsítést, a tervezési stabilitást és a mérnökök tapasztalatát.”
 
„Az 5G új lehetőségeket kínál a magasabb szintű teljesítmény, energiahatékonyság és új szolgáltatások nyújtásához, valamint a mobilhálózatok növekvő adatigényének kielégítéséhez szükséges megnövekedett megbízhatósághoz – tette hozzá  Yousef Khalilollahi, az AMD Adaptive and Embedded Computing Group APAC értékesítési alelnöke. - Büszkék vagyunk a Viettellel folytatott szoros együttműködésünkre, s továbbra is arra összpontosítunk, hogy mobilhálózata optimális végfelhasználói élményt kínáljon, valamint rugalmasságot biztosítson a fejlődéshez és növekedéshez, miközben a Viettel felhasználói bázisa és szükséges sávszélessége világszerte folyamatosan növekszik” – jegyezte meg az alelnök.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.