2020. 05. 25. - 09:45

Csaknem 400 ipari robotot rendelt egy vezető gépjárműgyártó

Csaknem 400 ipari robotot rendelt egy vezető gépjárműgyártó

Arat a mesterséges intelligencia: többszáz ipari robot készítését rendelte meg az indonéz Hyundai Motors gépjárműgyártó a Hyundai Robotics-tól.

Óriási üzletet kötött a Hyundai Robotics: a Hyundai Motors indonéz gépjárműgyártó ipari robotok gyártását rendelte meg tőle.
 
A robotokat készítő vállalatot hivatalosan 2020. május elsején alapították meg új cégként, s a létesítmény 370 ipari robotkar készítését kezdi majd meg.
 
A Hyundai Motors első délkelet-ázsiai gyártóüzemét 2022-ben fejezik be az indonéziai főváros, Jakarta közelében, a Deltamas ipari komplexumban.
 
Hasonló ipari létesítmény készül robotgyártásra Jakarta mellett
Hasonló ipari létesítmény készül robotgyártásra Jakarta mellett
 
A gyárat 776 ezer négyzetméteres alapterületen építik fel. Gyártási kapacitása akár 250 000 autó is lehet. A Hyundai Motors arra számít: az üzem az ASEAN-üzletág irányvonalává válik.
 
Az ASEAN Thaiföldet, Malajziát, a Fülöp-szigeteket, Vietnamot és Szingapúrt foglalja magába. Kulcsszerepet betöltő autóiparuk piaca a várakozások szerint 2026-ig elérheti a 4,49 milliót – 2017-ben ez a szám még csak 3,16 millió volt.
 
Ez az oka annak, hogy a Hyundai Robotics nagyjából 370 járműgyártó robotot és perifériaegységet tervez elkészíteni - 2022-re „kulcsrakész” állapotot ígér a telepítéstől a tesztelésig a Hyundai Motors új indonéz gyárában.
 
Az intelligens gyár felépítéséhez az új indonéz üzem telepítését csúcstechnológiával végzik – olyan technológiákkal, melyekkel lehetséges a gépjárműtípusok és műszaki adatok automatikus felismerése, a valós idejű berendezések ellenőrzése és a megelőző diagnosztizálás.
 
A Hyundai Robotics bizonyította kiemelkedő technológiai képességét, tekintve, hogy több versenytárssal együtt szállt ringbe a rendelésért: japán, német és svájci vállalatokkal. Nézd meg, milyen mezőgazdasági robottal rukkoltak elő a dánok!
 
„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az új építkezés az ASEAN új piacának felépítésével a jövő fejlődésének hajtóerejévé váljon” – hangsúlyozta a Hyundai Robotics egyik tisztviselője.
 
Olvasd el, milyen robotok segítik már az ember munkáját!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.