2020. 06. 17. - 09:45

Egy szelfi is elég a mesterséges intelligencia szépségtanácsaihoz

Egy szelfi is elég a mesterséges intelligencia szépségtanácsaihoz

Személyre szabott szépségápolási tanácsokkal látja el a felhasználót egy vadonatúj, mesterséges intelligencia és kiterjesztett valóság alkalmazásával működő fejlesztés.

Meglepő új fejlesztéssel állt elő a Vichy szépségipari vállalat. SkinConsult elnevezésű újdonsága személyre szabott bőrápolási tippekkel szolgál, azonosítva az öregedés jeleit.
 
A több mint egy évtizedes szakértelemmel rendelkező Vichy vállalat most mesterséges intelligenciával és kiterjesztett valósággal társította eddigi technológiáit, s a laboratóriumban megszületett a SkinCosnult applikáció. Olvasd el: 3Ds nyomtatott maszkkal rukkol elő a kozmetikai ipar
 
Nemcsak bőrápolási tanácsokat ad, hanem abban is segít, hogy a felhasználó valóban értse, mi történik a bőrén. Az alkalmazást összehasonlító algoritmus működteti, mely 10 ezer, kielemzett, a bőr látható öregedését mutató fényképből álló adatbank képeivel veti össze az illető arcát.
 
Mesterséges intelligencia és kiterjesztett valóság működteti a Vichy bőrápolási tanácsadóját
Mesterséges intelligencia és kiterjesztett valóság működteti a Vichy bőrápolási tanácsadóját
 
A tanácsokhoz mindössze egy szelfire van szüksége és néhány másodpercre.
 
Ennyi idő alatt felismeri az öregedés 7 látható jelét, s megállapítja, milyen mély ráncok, kisebb ráncok vagy akár szem alatti ráncok találhatók az arcon, mennyire láthatóak a pórusok, milyen a bőr feszessége, látszanak-e pigmentfoltok, illetve azt is elárulja, tapasztal-e ragyogást a bőrön vagy annak semmi nyoma.
 
A Vichy SkinConsult ezek tudatában ki tudja emelni, milyen erősségei vannak a felhasználó bőrének, melyek a fókuszpontok, hogyan ápolja a bőrét az illető, ha tenni akar az öregedés ellen.
 
Az alkalmazás előreveszi azt a két legjelentősebb területet, amelyre összpontosíthat az ember.  
 
Az úgynevezett bőratlasz egyébként egy évtizedes kutatómunka eredménye: ennek segítségével hozták létre a legjelentősebb, bőröregedést nyomon követő adatbázist.
 
Az atlasz képes követni, miként alakulnak egy emberen a bőr öregedésének jeleit, s ez minden bőrtípusnál használható. Ez az atlasz bőrgyógyászati referenciaanyag, melyet a szakemberek használnak, hogy előrejelezhessék a bőröregedés alakulását.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.