2020. 07. 07. - 08:15

Egyre népszerűbb a takarítórobot – 10 ezer kelt el belőle

Egyre népszerűbb a takarítórobot – 10 ezer kelt el belőle

Világszinten a legsikeresebb lehet az az önálló, professzionális takarítórobot, amelyből 10 ezret rendeltek meg rövid időn belül. A SoftBank Robotics Whiz gépéről van szó.

Egyre népszerűbbek lehetnek a takarítórobotok. A SoftBank Robotics kereskedelmi takarítógépéből immár 10 ezer darabra érkezett megrendelés. A szerkezet a Whiz nevet kapta, s nagy esély van rá, hogy globális szinten a legsikeresebb, profi autonóm takarítórobottá váljon – írta meg a Grand View Research.
 
A SoftBank Robotics állítja: 2020 június végén több mint 10 ezer darab Whiz, vagyis mesterséges intelligencia-kompatibilis porszívó-takarító robot értékesítését regisztrálta. A kereslet tehát igencsak jelentős a szerkezetre. Olvasd el: Szőrös robot csökkenti a fájdalmat és növeli a boldogságot
 
A vállalat 2018 novemberében, másodikként tervezte és készítette el a Whiz-t, nem sokkal azután, hogy megjelent a piacon Pepper nevű humanoid robotjuk. 2019 májusától Japánban megkezdték a Whiz kereskedelmi forgalmazását.
 
 
A Whiz később Hongkongban, Makaóban, Szingapúrban és az Egyesült Államokban is megjelent. Jelenleg 5 országban és régióban érhető el.
 
Természetesen a Whiz értékesítését a jövőben más országokra és régiókra is kiterjesztenék. Olvasd el: Érkezik a következő együttműködő robot
 
A dolog most különösen aktuálissá vált. A koronavírus terjedésére reagálva a vállalat 2020 júniusában igazolta, hogy a vírus csökkenthető, amennyiben a Whiz-t használják a háztartásokban a padló tisztításához - s elindította egy „Fertőtlenítő oldat (β verzió)” nevű, a Whiz-el kombinált hatóanyag forgalmazását is. Ez az anyag a falak, ajtógombok és más pontok fertőtlenítésére szolgál.
 
A mesterséges intelligenciával működő Whiz eladásainak növekedése egyértelműen tapasztalható.
 
A cég elmondása szerint a takarítórobot összesen több mint 335 000 kilométeres területet tisztított már meg kifogástalanul.
 
A Whiz 55 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak az önálló professzionális tisztítórobotok piacán és jelenleg világszerte az 1. helyet foglalja el az önálló tisztítórobotok összesített értékesítése terén.
 
A SoftBank Robotics arra számít, hogy az önálló takarítórobotok iránti igény ezután csak növekedni fog.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.