2020. 08. 16. - 08:00

Elegáns szállítórobot gurul a szálloda teraszán

Elegáns szállítórobot gurul a szálloda teraszán

Szállítórobotokat rendelt egy felsőkategóriás szálloda a dél-koreai Szöulban, melyek az LG Electronics meglehetősen szemrevaló alkotásai.

Elegáns, régi versenyautót idéző robotok közlekednek Szöul egyik luxushoteljében. A kisméretű mobil robotokat a Mayfield Hotel „foglalkoztatja” Dél-Korea fővárosában, s céljuk ételek kiszállítása a fedett konyhából a teraszon ülő ebédlőkhöz. Arra is használják őket, hogy az edényeket visszavigyék a konyhába.mayfield_robotok_1
 
A szálloda jelenleg kétféle mesterségesen intelligens robotot alkalmaz – nagyon hasonlóak a TeleRetail által néhány évvel ezelőtt bemutatott modellekhez, bár ebben a szakaszban már nehéz megerősíteni, vajon ugyanolyanok-e. Olvasd el: Küszöbön az éltelszállító robotok?
 
A TeleRetail a ThyssenKrupp partnere, mely arra alkalmazta a robotot, hogy tárgyakat vigyen a mérnököknek, akik különféle épületekben dolgoznak, lifteken és egyéb rendszereken.
 
Mostanra azonban inkább szoftvercégként hirdeti magát, s valószínűleg hardverekkel szolgál olyan külső cégeknek, mint az LG.
 
Utóbbi pedig a Mayfielddel való partnerkapcsolatát alkalmazza, hogy többen tanuljon a robotok hotelbeli működéséről, mielőtt többet fektet be ebbe a szektorba. Olvasd el: Jóval előbb munkába állhatnak a robotok
 
A The Korea Herald szerint az LG jelenleg olyan mobilrobotokon dolgozik a Mayfield Hotellel, amelyek ki tudják tölteni az italokat és szervírozzák a vendégeknek.
 
A szálloda és az LG együtt munkálkodik azon, hogy az egyszerű és rutin feladatokat robotokkal váltsa fel, így az ember alkalmazottak az ügyfelek egyéb sürgős szükségleteire tudnak reagálni.
 
Az LG célja egy olyan, egyszerre több feladat végzésére képes robot, amelyet bármely hotel személyzetébe be lehet integrálni.
 
Ezen felül a vállalat azt is célul tűzte ki, hogy fejlessze a robot alkalmazhatóságát – lehessen például használni őket egyetemi campusokon, szórakoztató parkokban és apartmankomplexumokban.
 
 
Fotó: Facebook/Robotics and Automation News
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.