2020. 12. 31. - 09:45

Elképesztő fejlődés: így táncolnak a Boston Dynamics robotjai

Elképesztő fejlődés: így táncolnak a Boston Dynamics robotjai

Meglehetősen világossá tette a technológiai óriás, mire számíthatunk részükről az új esztendőben – A Boston Dynamics megdöbbentően fejlődik, amelyet hűen reprezentál robotjaik tánca.

A Boston Dynamics építkezéshez, ellenőrzéshez vagy egészségügyi ellátáshoz egyaránt használható robotjai most egy teljesen új oldalukat mutatták meg – amely kiválóan rávilágít arra, mennyit fejlődött a cég technológiája. Olvasd el: Emberi csontok vágására is képes az új sebészrobot
 
A vállalat videót készített arról, amint Atlas, Handle és Spot elnevezésű robotjaik a Do You Love Me című klasszikus slágerre táncolnak – szinte tökéletesen, legalábbis robotokhoz képest.
 
Mozgásuk lenyűgöző, különösen az Atlas produkál meghökkentően emberi mozdulatokat. Nem hiányoznak a laza lépések, de a csípőcsavarás, az „uptown funk” és a twist sem. Némelyiket még Chubby Checker is megirigyelné.
 
 
A robotok mozdulatai annyira gördülékenyek, hogy a videó jóformán nem is tűnik valóságosnak.
 
A YouTube videó alatti leírásban annyi szerepel: „Egész stábunk összeült, hogy megünnepeljük egy reményeink szerint boldogabb év kezdetét. Mindenkinek boldog új évet kíván a Boston Dynamics.”
 
A lehengerlő felvétel egyébként a Boston Dynamics első YouTube-videója, mióta a Hyundai Motor csaknem 880 millió dollárért megszerezte a társaság - ellenőrző mértékű - részesedését. Olvasd el: Robotkutya járőrözik a szingapúri parkokban
 
A Hyundai a Boston Dynamics harmadik tulajdonosa 7 év leforgása alatt. A Google 2013-ban vásárolta meg, majd 2017-ben adta el a Softbank Groupnak.
 
Michael Patrick Perry, a Boston Dynamics üzletfejlesztési alelnöke a közelmúltban elárulta, 2021-re érdekes dolgokkal készülnek, beleértve a Spot robot új fogó eszközét, illetve az Atlas és a Handle fejlesztéseit. Azt is elmondta, hogy a Spotból 400-at adtak el, mióta 2020 júniusában kereskedelmi forgalomba került.
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.