2021. 10. 04. - 08:00

Főz, vizet spórol, beszélgetni is segít – Új mesterséges intelligencia-eszközök otthonra

Főz, vizet spórol, beszélgetni is segít – Új mesterséges intelligencia-eszközök otthonra

Konyhai eszközöktől a kommunikáció-segítőig számos csúcstechnológiás alkalmazás mutatkozott be a 2021-es 10 iF díjátadón. A mesterséges intelligencia alapú gépek és robotok a jövőbeni mindennapjainkat könnyítik meg.

Nagy valószínűséggel még olyan eszközök is megjelentek az iF Design 2021-es díjátadó rendezvényén, melyekre az igény sem fordul meg sokak fejében. Pedig számos tekintetben könnyíthetik meg mindennapjainkat.
 
A tíz legjobb technológiai újdonság közül hármat már bemutattunk rovatunkban, de lássuk a többit is a neves platform díjazottjaitól.
 
A Tokit Omni Cook multi-cooker a Shanghaji Chunmi Electronics Technology alkotása. A multifunkcionális kínai robot 21 hagyományos konyhai készüléket képes helyettesíteni.
 
A rendszer nagy teljesítményű SMR motorral ellátott, indukciós fűtési rendszere biztosítja a felhasználó számára a főzési funkciókat és technikákat, melyeket a legnagyobb pontossággal végez a gépezet. Olvasd el: Jóval előbb munkába állhatnak a robotok
 
 
A multifunkcionális kínai robot 21 hagyományos konyhai készüléket képes helyettesíteni
A multifunkcionális kínai robot 21 hagyományos konyhai készüléket képes helyettesíteni
 
Az intelligens rendszer 8 hüvelykes érintőképernyője több száz online digitális receptet kínál - ezek mindegyike lépésről lépésre videót és utasításokat tartalmaz az előkészítés során. A legjobb eredmény érdekében a hőmérséklet, az idő és a keverési sebesség is automatikusan szabályozott.
 
Különleges apró robot a japán Bocco Emo, a Yukai Engineering vállalat találmánya. Úgy funkcionál, akár egy mini családtag: az asztalon ül és ösztönzi az otthonon belüli kommunikációt.
 
A dizájnos alkalmazással a felhasználók üzeneteket küldhetnek vagy rögzíthetnek, amelyeket hangosan is fel lehet olvastatni. Olvasd el: Vigyázza az időseket az új mesterséges intelligencia-lámpa
 
Az apró robot az asztalon ülve ösztönzi a kommunikációt
Az apró robot az asztalon ülve ösztönzi a kommunikációt
 
A robot lenyűgözően jeleníti meg az érzelmek széles skáláját. Kihangosítással a használata egyszerű és megbízható, természetesen akár az időjárás-előrejelzést is meghallgathatjuk rajta és alapvető funkciója a naptárunk fejben tartása.
 
Az iF Design Award 2021 szintén kiemelkedő újdonsága a Hansaactivejet Digital elnevezésű zuhanyfej közel sem nevezhető tipikusnak. A német intelligens eszköz tudatosabbá és fenntarthatóbbá teszi a pihentető zuhanyzást.
 
Szenzorokon és kijelzőn keresztül a felhasználók tájékoztatást kapnak személyes víz- és energiafogyasztásukról, motiválva őket, hogy vizet takarítsanak meg és egy fenntarthatóbb jövőt segítsenek elő.
 
 
Fotó: ifworlddesignguide.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.