2021. 07. 25. - 08:00

Hiperrealitás – Virtuális valóság-kiállítás kápráztat el Szingapúrban

Hiperrealitás – Virtuális valóság-kiállítás kápráztat el Szingapúrban

Hiperrealitások címmel nyitott tárlatot a szingapúri művészettudományi múzeum, a virtuális valóság megalkotásának tizedik évfordulója alkalmából.

Különleges kiállítással ünnepli a szingapúri művészettudományi múzeum a virtuális valóság megalkotásának 10. évfordulóját. Hiperrealitások címmel nyílt tárlat az alkalomból július 10-én, tulajdonképpen egy virtuális valóság-galéria, ahol a fantázia egy teljesen új dimenziót kap.
 
Az Acute Art művészeivel létrejött kiállítás kiváncsiságot, izgalmat kelt az érdeklődőkben. A csúcstechnológiával bőven ellátott rendezvény arra invitálja a látogatókat, hogy szó szerint elmerüljenek Marina Abramović, Olafur Eliasson és Anish Kapoor világhírű művészek alkotásaiban. Olvasd el: Meghökkentő - 3D-nyomtatott talajt gondoz a robotkertész
 
Lenyűgüző élményekkel várja a látogatókat a szingapúri virtuális valóság kiállítás
Lenyűgüző élményekkel várja a látogatókat a szingapúri virtuális valóság kiállítás
 
A kiállítás a maga nemében az első Délkelet-Ázsiában. Az úttörő jellegű rendezvényt Szingapúr legfőbb művészeti, tudományos és technológiai kulturális intézménye szervezte, amely 2011 óta a világ legnagyobb művészeinek alkotásait mutatja be – így például Leonardo da Vinci és Vincent Van Gogh műveit, de robotikával kapcsolatos kiállításokat is rendez. Olvasd el: Repülő Cadillac a technológiai tárlaton
 
Három ragyogó mai művész „elméjébe merülve” a látogatók izgalmas érintés-, látvány- és hangutazás részesei lehetnek – mindezt a legmodernebb kézi vezérlők és fejhallgatók is segítik.
 
 
„Az olyan új technológiák, mint a virtuális- és a kibővített valóság lehetővé teszik a múzeumok számára, hogy úttörő, új élményeket nyújtsanak a közönség számára - mondta el Daniel Birnbaum, az Acute Art művészeti vezetője.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.