2023. 03. 31. - 08:30

Reális mozifilmet készít a mesterséges intelligencia csupán szavak alapján

Reális mozifilmet készít a mesterséges intelligencia csupán szavak alapján

A Runway előrukkolt egy mesterséges intelligencia-eszközzel, amely képes csak szavak megadásával realisztikus mozifilm készítésére.

Sokakat meghökkenthet a Runway cég nemrégiben bemutatott mesterséges intelligencia (MI) eszköze, a Gen-2, amely szavakból is képes filmeket készíteni. mi_gen2_01
 
A Midjourney hiperrealisztikus mesterséges intelligencia képeket sugároz, amelyek könnyen elérhetik a nézőknél, hogy elhiggyék, amit látnak – azaz hogy az valóságos. Olvasd el: Félelmetes ismerkedős szövegekkel áll elő a mesterséges intelligencia
 
A szöveget képpé formáló program csökkenti a képek előállításába fektetett időt, a felhasználó írott szavaira támaszkodva.
 
A mesterséges intelligencia ipar azonban talán többet szeretne kiaknázni a rendszerből, finomítani és tesztelni, hogy felébressze a benne rejlő lehetőségeket.
 
A Runway Gen-2 nyilvánosan elérhető mesterséges intelligencia programjának köszönhetően racionális nyomon követhető a mesterséges intelligencia fejlődése. Olvasd el: Mesterséges intelligencia-barátnővel állt elő a Youtuber
 
A program életre kelti a korábban szunnyadó, szürreális képeket. „Ha kimondhatod, mostmár láthatod is” – összegzi a tudást a Runway.
 
Az MI elemzi az írott szavakat, s percek – vagy akár másodpercek – alatt videót készít a felhasználó által rendszerébe betáplált felszólítás alapján.
 
Nincsenek fények, kamerák, nehéz felszerelés. A Gen-2 egy videókész produkciós eszköz is, amely valósághűen és következetesen szintetizálja az új videókat.
 
A Runway Gen-2 egyébként valósághűbb és szürreálisabb videókat készít elődjéhez képest.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.