2022. 08. 24. - 11:17

A mesterséges intelligencia alapú DALL-E címlapot tervez

A mesterséges intelligencia alapú DALL-E címlapot tervez

Ön szerint a mesterséges intelligencia valaha is képes lesz olyan borítókat készíteni, amelyek megkülönböztethetetlenek az emberek által készítettektől?

Ha a magazinok címlapjairól van szó, nehéz elképzelni, hogy egy számítógép bármit is jobban tudna csinálni, mint egy ember.
 
 
Végül is a borító gyakran az első dolog, amit az emberek látnak, amikor fontolóra veszik, hogy kézbe vesznek egy magazint. Emellett elég figyelemfelkeltőnek és érdekesnek kell lennie ahhoz, hogy meggyőzze őket, hogy ezt tegyék.
 
A címlap segítségével több nőt vonzanak az MI-vel foglalkozók körébe
 
A mesterséges intelligencia egyre nagyobb teljesítményével és kifinomultságával azonban lehetséges, hogy a jövőben olyan MI által készített borítókkal találkozhatunk, amelyek megkülönböztethetetlenek az ember által készítettektől.
 
Már most is van példa arra, hogy a mesterséges intelligenciát arra használják, hogy szövegből képeket generáljanak. Ilyen például a DALL-E 2, a neurális hálózat, amely képes szöveges leírásokból valósághű képeket generálni.
 
A tesztek során a csapat a DALL-E 2-t arra használta, hogy különböző lekérdezések alapján több képet generáljon. Például egy erős női elnöki űrharcos képét generálták, aki a Mars bolygón sétál, ami szerintük több nőt inspirálhat arra, hogy a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás területére lépjen.
 
 
Bár a magazinok még nem használtak mesterséges intelligenciát borítók generálására a Cosmopolitan előtt, valószínűleg csak idő kérdése, hogy ez általánossá váljon. Végül is a mesterséges intelligenciát már használják valósághű 3D-s képek és videók készítésére, így semmi akadálya annak, hogy a borítók készítésére is alkalmazzák. 
 
Ahogy azonban a mesterséges intelligencia tovább fejlődik és egyre erősebbé válik, valószínű, hogy egyre több olyan magazinborítót fogunk látni, amelyek megkülönböztethetetlenek az emberek által készítettektől.
 
Ez egy teljesen új korszakhoz vezethet, ahol a számítógépeket nem csak egyszerű feladatokra használják, hanem teljes magazinborítók készítésére.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.