2020. 10. 17. - 08:00

Jövő technológia: beltérben, függőleges farmon terem a szamóca

Jövő technológia: beltérben, függőleges farmon terem a szamóca

Bemutatkozott a világ legnagyobb magán vertikális gazdasága, mely egyben fejlesztőközpont. A farmon epret termesztenek az amerikai Wyoming államban.

Vertikális gazdálkodást folytat a Plenty’s Laramie nevezetű, az amerikai Wyoming államban levő farm, mely epret nevel. Ez az első magángazdaság, amely a jövő technológiáját alkalmazva termeszti a szamócát, de egyben kutató- és fejlesztőközpontként is szolgál.
 
A Driscoll nevű, friss bogyós gyümölcsöket kínáló márka összefogott a beltéri függőleges gazdálkodást folytató Plenty Unlimiteddel, s bejelentette: közös fejlesztési megállapodásuk értelmében a Driscoll eprének egész éves termesztését a Plenty függőleges beltéri gazdaságaiban fogják véghezvinni. Olvasd el: Függőleges gazdálkodást mutattak be mesterséges intelligenciával
 
Jövő technológia: Így néz ki egy vertikális farm
Jövő technológia: Így néz ki egy vertikális farm
 
A beltéri gazdálkodási technológia egyre népszerűbb.
 
A Plenty közölte: beépíti fejlett, beltéri gazdálkodási technológiájába a Driscoll saját genetikai és bogyós gyümölcsökkel kapcsolatos tapasztalatait. Ebben a kontrollált környezetben a Plenty szerint „folyamatosan kiváló ízeket nyújthatunk a Driscoll fajtáiból, ugyanakkor azokat textúrára és a méretre is optimalizálhatjuk”. Olvasd el: Startol a mesterségesen intelligens vetőmagelválasztó
 
A zöldségeknél 700 százalékos a hozam-javulás
 
A cég azt ígéri: az adatelemzés, a gépi tanulás és a testreszabott világítás segítségével soha nem látott sebességgel képes termeszteni, kihasználva a platform által évente generált, több mint 200 évre visszamenő növekedési adatokat.
 
 
„A fejlett agrár-élelmiszeripari platform lehetővé tette a Plenty számára, hogy az elmúlt 24 hónapban több mint 700 százalékos javulást mutasson fel a leveles zöldségeknél, miközben az egyedi ízt és minőséget is megőrizte”.
 
Dél-San Francisco-ban a Plenty zöldséges farmja 100 százalékban megújuló energiát használ, amelyet a szél és a napenergia kombinációja hajt.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.