2020. 09. 23. - 10:15

Startol a mesterséges intelligencia-vezérelt vetőmagelválasztó

Startol a mesterséges intelligencia-vezérelt vetőmagelválasztó

A magválogatási folyamat egyszerűsítése és optimalizálása céljából alkották meg azt a mesterséges intelligencia-vezérelt vetőmag-elválasztót, mellyel a gazdák igencsak jól járnak.

Újabb technológiai vívmány a mezőgazdaság versenyképessé tételére: a Syngenta Cropwise Seed Selector egy olyan szerkezet, mely a megválogatás egyszerűsítésére és optimalizálására szolgál, beleértve a termésdiagnosztikához szükséges műholdas képek és egy olyan eszköz alkalmzását, amely felgyorsítja a hibridekkel kapcsolatos döntéseket. Olvasd el: Okosan termesztené olajfáit Kréta
 
Azért, hogy a gazdák profitját segítsenek maximalizálni adatközpontú vetőmag-ajánlások révén, a Syngenta és az NK Seeds útjára indította a Cropwise Seed Selector programot.
 
A Cropwise Seed Selector valóban optimalizálja a vetőmag kiválasztási folyamatot - számos új funkcióval ismertetve meg az NK viszonteladókat és ügyfeleket.
 
Rengeteget segíthet a gazdálkodóknak a mesterséges intelligencia
Rengeteget segíthet a gazdálkodóknak a mesterséges intelligencia
 
A Syngenta beszámolt arról, hogy az eszköz a mesterséges intelligencián, két évtizednyi agronómiai információn és az egyszerű felhasználói felületet ötvöző technológián alapul. Olvasd el: Növényeket növeszt a mesterséges intelligencia és a LED-fény
 
A magválasztóval személyre szabott vetőmag-portfólió készíthető. Az agronómiai információk archívuma ugyanis lehetővé teszi a Cropwise Seed Selector felhasználói számára, hogy vetőmag-portfóliójukat a földrajzi elhelyezkedés, talajtermelékenység, csapadékszint, történelmi termény-terhelés, valamint a termékek teljesítménye alapján alakítsák ki, esztendőnek és régiónak megfelelően.
 
Ezeket a tényezőket a gazdálkodók alkalmazni tudják, hogy megértsék például, miként teljesítene egy adott kukorica hibrid vagy szójabab fajta különböző körülmények között. Az ilyen információk kritikus fontosságúak a magabiztos magválasztáshoz – jelentette a Syngenta.
 
A gazdák e mesterséges intelligenciát alkalmazó eszköz segítségével képessé válnak arra, hogy proaktív módon tervezzenek, figyelembe véve az időjárási ingadozásokat, a talaj változékonyságát és az ültetési specifikációkat – különösen, hogy a platform alkalmazkodó, adaptálható, s valós helyekről láthatják a valós eredményeket.
 
A Cropwise Seed Selector alkalmazásakor a felhasználók a termék részéről elfogulatlan teljesítmény-értékelést kapnak, központosított hozzáférésük lesz a termékinformációkhoz és jellemzőkhöz, testreszabott ajánlásokat és összehasonlításokat szerezhetnek az egyes területekre nézve.
 
Az ügyfélkapcsolatok elmélyülhetnek, s a költségmentes online rendszer hozzáadott értéket képvisel. A mesterséges intelligencia-rendszer a terményekkel kapcsolatos találgatásoktól is megkíméli a gazdálkodókat.
 
Összességében segíti a termelőket a nehéz döntések meghozatalában. Az egész folyamat egyszerűsítésével és azzal, hogy nem kell találgatniuk – hangsúlyozta Justin Welch, a Syngenta digitális termékmenedzsere.
 
„Az eszköz segítségével a gazdák egyszerűen kitalálhatják, mely hibridek és fajták működnek a legjobban, melyek azok, amelyek a legmagasabb hozampotenciállal rendelkeznek egy adott területen, adott termesztési körülmények között” – tette hozzá a szakember.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.