2023. 04. 03. - 11:00

Korai 6G-mobilalkalmazásokat vezet be 2025-ig Kína

Korai 6G-mobilalkalmazásokat vezet be 2025-ig Kína

Kína harmadik legnagyobb vezeték nélküli hálózat-üzemeltetője, a China Unicom 2025-ig bevezetné a korai 6G mobilalkalmazásokat.

A friss hírek szerint a keleti ország 2025-ig bevezetné a korai 6G-mobilalkalmazásokat.
 
A China Unicom az ország harmadik legnagyobb vezeték nélküli hálózat-üzemeltetője, mely most arra számít, hogy 2025-re befejezi a műszaki kutatást és elindítja a 6G technológia korai alkalmazásait - ez felerősíti a reményeket, hogy a következő évtized hajnalára a következő generációs mobiltechnológiát valóban bevezetik.
 
Liu Liehong, a China Unicom elnöke és vezérigazgatója a március 25-i Kínai Fejlesztési Fórumon tárta a jelenlevők elé az ütemtervet, s hozzátette, hogy a 6G Kínában várhatóan 2030-tól kerül kereskedelmi forgalomba.
 
Kína világszerte vezeti a 6G kutatás-fejlesztés ütemét – jelentette ki ugyanitt Jin Zhuanglong ipari és információs technológiai miniszter a beszédében. Hozzátette, hogy az ország már előrébb jár az 5G mobilhálózatok és alkalmazások kiépítésében. Olvasd el: Kína 2030-ban bevezetné a 6G-t
 
Korai 6G-mobilalkalmazásokat vezet be 2025-ig Kína
Korai 6G-mobilalkalmazásokat vezet be 2025-ig Kína
 
A távközlési ágazat szakértői abban is konszenzusra jutottak, hogy a 6G mobilszolgáltatások az országban 2030 elejére megkezdődnek – hangzott el a globális 6G konferencián, melyet március 22. és 24. között tartottak meg a kelet-kínai Jiangsu tartomány-beli Nanjingban.
 
Az ország három távközlési hálózatüzemeltetője – a China Mobile, a China Telecom és a China Unicom – a jelentések szerint mind részt vett a korai 6G kutatásban és fejlesztésben, ők is felgyorsították az 5G infrastruktúra és szolgáltatások kiépítését országszerte. Olvasd el: Kína közel 850 millió 5G-előfizetővel rendelkezik
 
Az ipari és információs technológiai minisztérium (MIIT) adatai szerint Kína már kiépítette a világ legnagyobb 5G mobilhálózatát: 2022 végére több mint 2,31 millió 5G bázisállomást telepített.
 
Az idei év egy hosszú út kezdete lesz a 6G számára, mivel a világ több országában és szervezetében új tanulmányokat kezdeményeztek – derül ki a GSM Association non-profit távközlési ipari szervezet jelentéséből.
 
A várakozások szerint a 2023 novemberében tartandó Rádiókommunikációs Világkonferencia lefekteti a 6G spektrum alapjait.
 
Minden valószínűség szerint idén, nyáron véglegesíti az Egyesült Nemzetek Szervezetének szakosított ügynöksége, a Nemzetközi Távközlési Unió a globális mobilkommunikációra vonatkozó ajánlástervezetet is, 2030-ra és az utána jövő időszakra vonatkozóan – tette hozzá a GSMA jelentése.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.