2022. 12. 05. - 11:15

Kína lépéselőnyben – végére ért a 6G-tesztelés

Kína lépéselőnyben – végére ért a 6G-tesztelés

Kína ismét egy lépéssel a többiek előtt jár: a ZTE vállalat befejezi a fő 6G teszteket. Az új mobilkommunikációs rendszer így nagy eséllyel megjelenhet 2029-2030-ban.

Lépéselőnybe került a jelek szerint Kína. A keleti országban működő ZTE Corporation vállalat most végez a legfőbb 6G-tesztekkel.
 
A sencseni ZTE Corporation kínai távközlési berendezésekkel és rendszerekkel foglalkozó multinacionális cég -  Kína második legnagyobb távközlési vállalata, melyet csak a Huawei előz meg.
 
Fontos tudni, hogy a mobilkommunikáció minden új generációjának kifejlesztése körülbelül 10 évig tart. A 4G 2009-ben jelent meg, az 5G 2019-ben. Olvasd el: Kína 2030-ban bevezetné a 6G-t
 
Kína lépéselőnyben – végére ért a 6G-tesztelés
Kína lépéselőnyben – végére ért a 6G-tesztelés
 
Most úgy tűnik, hogy a 6G-nek minden esélye megvan arra, hogy 2029-2030-ban megjelenjen. A ZTE jelentése szerint sikeresen teljesítették a fő teszteket. 
 
A tesztelés során a vállalat a hálózat számos mutatóját ellenőrizte, bár a források még nem közölték a pontos eredményeket.
 
A hatodik generációs hálózatokkal – azaz a 6G-vel – kapcsolatos kilátások drámaian megnövelik az adatátvitel sebességét.
 
A ZTE eddig 16 milliárd jüant költött kutatásra - ami az 2022-es működési eredmény mintegy 17 százaléka.
 
Korábban a vállalat működési bevételének mintegy 10 százalékát szánta ilyen kutatásokra. A kész megoldások a várakozásoknak megfelelően 2030-ra megjelenhetnek. Olvasd el: 6G - Komoly eredmény egy kínai laborban
 
Miközben Kína már teszteli a 6G kulcsfontosságú műszaki mintáit, Európa és az Egyesült Államok folyamatosan befektet ebbe az irányba.
 
Az Ericsson több millió fontot szánt eddig is a 6G hálózatok kutatására az Egyesült Királyságban. A cég most egy speciális kutatócsoportot is létrehoz, amely a 6G-re összpontosít majd. Az Ericsson képviselői szerint a csapat 12 ország 17 meglévő kutatócsoportjával bővül majd.
 
Érdemes tudni, hogy a Xiaomi és a Samsung már korábban foglalkozott a 6G témával.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.