2021. 12. 20. - 10:50

Kína 2030-ban bevezetné a 6G-t

Kína 2030-ban bevezetné a 6G-t

A legújabb 5G kommunikációs hálózat kutatásában és fejlesztésében Kína áll az élen. Most egy konferencián bejelentették: 2030-ra a 6G hálózatot is kereskedelmi forgalomba hoznák.

Jó ideje nem titok, hogy Kína vezet a legújabb 5G kommunikációs hálózat kutatása és fejlesztése terén. Az ázsiai ország azonban nem szándékozik itt megállni.
 
A közelmúltban megrendezett, 2021-es Technology Billboard konferencián vitaindító beszédet tartott Wang Jianzhou, a China Mobile korábbi elnöke, a Global Mobile Communications Association vezető tanácsadója.
 
Jianzhou megjegyezte: „Amikor az 5G-t építjük, már a 6G is elkezdődött. 2030-ra a 6G hálózat kereskedelmi forgalomba kerül. Most fel kell gyorsítanunk annak meghatározását, kutatását és fejlesztését”. Olvasd el: Kína vezeti a 6G-rohamot
 
sanghai_1
 
A szakember kiemelte, hogy az 5G technológia terén soha nem látott fejlesztéseket hajtottak végre. Ennek ellenére a technológia fejlődése végtelen, az 5G kereskedelmi forgalomba hozatala után további fejlesztéseket igényel, s ezeknek már két szinttel kell rendelkezniük – az egyik 5G, a másik 6G.
 
A 6G hálózati architektúra tervezésénél teljes mértékben szükséges figyelembe venni a hardver és az algoritmusok energiafogyasztásra gyakorolt ​​hatását. Meg kell valósítani az intelligens teljesítményszabályozást és csökkenteni a rendszerműködés egészének energiafogyasztását. Olvasd el: Több technológiai terület lehet Kínáé, míg Amerika kivár?
 
A 6G a hatodik generációs mobilkommunikációs szabvány avagy hatodik generációs mobilkommunikációs technológia. A 6G hálózat csúcssebesség, késleltetés, forgalomsűrűség, spektrumhatékonyság és helymeghatározási képességek tekintetében felülmúlja az 5G-t.
 
Az iparág általában úgy gondolja, hogy a következő generációs mobilkommunikációs technológia 8-10 év múlva valósul meg világszerte.
 
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.