2020. 06. 10. - 09:45

Már kézírást is utánozhat a mesterséges intelligencia

Már kézírást is utánozhat a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia felhasználási területei egyre bővülnek. Német kutatók most a kézírás utánzására használják azt – igaz, ha valaki nagyon csúnyán ír, nehéz vele mit kezdeni.

Mára a kézírást is megtanulhatja leutánozni a mesterséges intelligencia. Német kutatók az Erlangen-Nürnbergi Egyetemen kipróbálták az MI-t kéziratok imitálására.
 
 
A szakemberek szerint 25-30 kézírásos sor szükséges a szoftver táplálásához, ilyen például egy szkennelt levélből felhasznált szöveg. Olvasd el: százszor erősebb szövegírást is tud a mesterséges intelligencia
 
„Ha valaki nagyon csúnyán ír, persze nem működik annyira jól a dolog” – jegyezte meg Vincent Christlein, az Erlangen-Nürnbergi Egyetem Mintafelismerési Tanszékének számítógépes tudósa.
 
A kézírás utánzására is képes a mesterséges intelligencia - segíthet történelmi szövegeknél

A kézírás utánzására is képes a mesterséges intelligencia - segíthet történelmi szövegeknél
 
 
A kutatók mindenképp tovább szeretnék fejleszteni a módszert, s további alkalmazási területeket szeretnének találni számára. Olvasd el: akcentusokat is felismer a BBC új hangasszisztense
 
Elképzelhető például, hogy a jövőben történeti írások felismerő szoftverének képzésére használják majd azt.
 
Az ilyen folyamatoknak meglehetősen sok példára van szükségük a megfelelő működéshez – ám történelmi anyagokhoz ezek nem mindig állnak rendelkezésre.
 
A kézírás utánzásával azonban a kutatók képesek lesznek mesterségesen létrehozni történelmi példákat – így tehát az ötlet hatékonynak tűnik.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.