2021. 07. 03. - 08:00

Meghökkentő: Már lehet helyet foglalni az űrballonba

Meghökkentő: Már lehet helyet foglalni az űrballonba

Kiemelkedő technológiai újításba, luxus léggömbbe kínál helyeket egy floridai székhelyű turisztikai cég. A ballonból körül lehet majd nézni a sztratoszférában.

Megdöbbentő újdonsággal állt elő egy floridai székhelyű turisztikai cég. Rendkívül borsos árú, személyenként 125 ezer dolláros jegyeket kezdett árusítani egy majdani utazásra, amelyet luxus léggömbben lehet megtenni a sztratoszférában – 2024-ben.
 
A luxus utazási élmények új korszaka köszönt be ezzel – egyelőre nyolc utas tapasztalhatja meg az egyedi élményt. Olvasd el: Mesterséges intelligencia tartja helyben az internet-ballont a levegőben
 
Egyedülálló utazást biztosít a technológia: tesztrepülésen már járt az űrballon
Egyedülálló utazást biztosít a technológia: tesztrepülésen már járt az űrballon
 
Akik felkerülnek a ballonba, 360 fokos kilátásban részesülhetnek Földünkről, 30 kilométerre a felszíntől. Ide 6 órás utazással lehet eljutni a Neptunusz űrhajó kapszulájában, melyet teljes körűen felszereltek: ágyakkal, bárral és fürdőszobával.
 
A tapasztalt űrutazó Jane Poynter és Taber Maccallum által alapított Space Perspectives (űrperspektívák) a NASA által alaposan tesztelt repülési technológiát használ. Az emelkedés biztonságos és óvatos - a kapszulát egy futballstadion méretű, korszerű űrléghajó hajtja, mely a floridai Kennedy Űrközpontból származik. Olvasd el: Mesterséges intelligencia irányítja a titokzatos tengeralattjárót
 
Nem alkalmaz rakétameghajtást és nem generál G-erő gyorsulást. Hidrogénnel töltött ballonról van szó, amely a fenntartható utazás iránti igényt is kielégíti: az űrrepülés nulla emisszióval történik.
 
Minden űrbeli kapszulát kísérni fog egy pilóta, s a repültetésben részt vesz egy másodpilóta is a Földről. Az utasoknak minimális felkészítésben kell részt venniük.
 
 
A projekt egyébként űrlaboratóriumként is funkcionál majd: a Földi légköréből korábban kismértékben kutatott adatok tesztelésére és rögzítésére is alkalmas lesz.
 
A Space Perspectives pár nappal ezelőtt, június végén hajtotta végre első tesztrepülését. A majdani utazás eddig rendkívül biztonságosnak tűnik.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.