2021. 07. 08. - 08:30

Meghökkentő technológia: bemutatta megújuló energiájú, üvegaljú vonatát Kína

Meghökkentő technológia: bemutatta megújuló energiájú, üvegaljú vonatát Kína

Nemcsak az első vonat a világon, amely megújuló energiával működik – üvegfenékkel is ellátott Kína legújabb technológiai újítása. A jármű a szecsuáni Csengduban már szállítja az utasokat.

Megdöbbentő technológiai vívmánnyal állt elő Kína: Szecsuán tartományának fővárosában, Csengduban forgalomba állt az első, megújuló energiával működő vonata, amelyet üvegfenékkel egészítettek ki – ettől a dolog még látványosabb. 
 
A felfüggesztett, vonóerőként lítium akkumulátort alkalmazó vonat a Dayi vasúti projekt jóvoltából valósult meg a Kína délnyugati részén levő nagyvárosban. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Önjáró biciklit alkotott a Huawei
 
Megjelent az első megújuló energiával működő vonat Csengduban
Megjelent az első megújuló energiával működő vonat Csengduban
 
Három oldalán üvegablakok vannak, míg üvegalján keresztül 270 fokos a kilátás. Az utasok a legcsodálatosabb panorámát élvezhetik, miközben egy igazán minőségi, fenntartható utazásban van részük.
 
Kína Dayi vasúti projektje a világ első megújuló energiájú vonata, mely óránként körülbelül 80 kilométer megtételére képes. Maximum 120 embert szállíthat kocsinként.
 
Nemcsak az a célja, hogy a tömegközlekedés legújabb eszköze legyen – turisztikai látványosságnak is szánják. Összeköti a viszonylag kis utasforgalommal rendelkező helyeket. Olvasd el: Vonal-várost épít Szaúd-Arábia a környezettudatosság jegyében
 
 
Jelenleg 11,5 kilométeren halad és négy állomása van - a város fontos turisztikai pontjait is összefűzi.
 
A technológiai újdonságnak számító jármű súlya nagyjából 2,5 tonna, ami 0,5-el kevesebb, mint a hagyományos vonatoké. Az iparágban a legkisebb az öntömeg-együtthatóval rendelkezik – mondta el Zhong Min, a Zhongtang légi vasút főigazgató-helyettese.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.