2021. 06. 01. - 09:35

Megtudhatjuk, mi baja - Babasírást elemez a mesterséges intelligencia

Megtudhatjuk, mi baja - Babasírást elemez a mesterséges intelligencia

Az újszülött babák napi 2-3 órát sírnak. A szülők persze aggódnak, s nem tudják, hogy a sírásnak különböző jelentései vannak. Ebben igyekszik segíteni a mesterséges intelligencia.

Úgy tűnik, hamarosan mesterséges intelligencia segíthet a kezdő szülőknek: támpontot adhat ahhoz, miért sír éppen a kisbaba.
 
A csecsemők naponta 2-3 órán át sírnak, de az anya és az apa aligha tud különbséget tenni a sírástípusok között, megérteni azok jelentését. Olvasd el: Az Y-generáció elfogadná a robotsegítséget
 
A babáknak öt alapvető igényük van, s ezek mindegyikéhez meglehetősen jellegzetes hangminta kapcsolódik.
 
Természetes és ösztönös nyelvről van szó, ez az egyetlen közös nyelv az egész világon. Minden baba ugyanazokat a szükségleteket kommunikálja, ugyanazon a módon, nemtől, kultúrától vagy nemzetiségtől függetlenül. Vagy éhes, vagy büfiznie kell, álmos, kényelmetlenül érzi magát vagy fáj a hasa. Olvasd el: Gyermekkori traumák elemzésében segíthet a mesterséges intelligencia
 
A mesterséges intelligencia segít megérteni, miért sír éppen a baba
A mesterséges intelligencia segít megérteni, miért sír éppen a baba
 
A világ első hordozható eszközét, mely képes lefordítani a babák sírását és értelmezni, mire van éppen szükségük, Baby Translator néven alkotta meg a Zoundream cég, a legfejlettebb eszközök és készségek ötvözésével. Ezek a mesterséges intelligencia, a big data, azaz óriási adathalmaz és a tárgyak internete (IoT).
 
Az eszköz a hatalmas adatbázist használatával jött létre, különböző hangminták alapján tudja megállapítani, melyik igényt jelzi az adott sírás.
 
A szülőknek csupán a gyermek közelében kell elhelyeznie a kis eszközt, mely automatikusan azonosítja a sírást, minden egyéb, környezeti hang kiszűrésével.
 
Amikor felismeri a sírást, a Baby Translator néhány másodperc alatt elemzi azt, s megjelenik a képernyőn a visszajelzés: azaz, hogy a mesterséges intelligencia-eszköz értelmezése alapján milyen igénye van a csecsemőnek.
 
A bébisírás-elemző elemmel működik és teljesen automata, mobil applikáción át is használható. Arról azonban a gyártó egyelőre nem adott hírt, megkezdődött-e már a sorozatgyártás és mennyibe kerülhet az eszköz.
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.