2020. 11. 16. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Az Y-generáció elfogadná a robotsegítséget

Mesterséges intelligencia - Az Y-generáció elfogadná a robotsegítséget

Az Y-generáció tagjai már szívesen vennék, hogy robotok és mesterséges intelligencia segítsenek nekik fenntartani a család jó közérzetét és egészségét – derült ki egy új felmérésből.

Ahogyan az idő és a fejlődés halad előre, minden generációnak alkalmazkodnia kell új technológiákhoz, ám az érdeklődés irántuk, illetve az alkalmazás mértéke változó lehet.
 
Ugyanakkor, úgy tűnik, a mesterséges intelligenciától az önjáró járműveken keresztül a robottal történő orvosi beavatkozásig számos Y-generációhoz tartozó ember készen áll arra, hogy az új technológiákat elfogadja – állapította meg az Elektrotechnikai és Elektronikai Mérnökök Intézete (IEEE). Olvasd el: Kerekesszékre szerelt robotkar segíti a betegeket
 
Az „MI-generáció 2020: Egészség, wellness és technológia a COVID utáni világban” című cikkben a szerzők leírják, hogy a felméréseket Amerikában, Angliában, Indiában, Kínában és Brazíliában végezték 2020 szeptember 25-e és október 6-a között.
 
Mesterséges intelligencia - Az Y-generáció nagy része elfogadná a robotok segítségét
Mesterséges intelligencia - Az Y-generáció nagy része elfogadná a robotok segítségét
 
Emellett a Piscataway nevű szervezet minden országból 400 szülőt kérdezett meg – a 2 ezer válaszadó között -, 24 és 39 éves kor közöttieket, akiknek legalább egy, már az Alpha-generációhoz tartozó gyermekük van, vagyis 11 év alatti.
 
Az Y-generáció elfogadja az új technológiát
 
Az IEEE a világ legnagyobb nonprofit technikai szervezetének vallja magát, amely elkötelezett a technológia fejlődésével kapcsolatban - az emberiség érdekében. Olvasd el: Robot is dolgozik Delhiben a koronavírus megelőzésén
 
Mint jelentéséből kiderült, a fiatal családok hajlandóak robotokat és egyéb technológiákat használni egészségükért és jó közérzetükért – ennek pedig hatásai lehetnek a fejlesztőkre. Az egészségügyi és segítő jellegű robotok globális piacának növekedésére már a koronavírus előtt számítottak.
 
Kiderült: a válaszadók 89 százaléka bizalmát fejezte ki a fertőtlenítő robotok iránt, 66 százaléka alkalmazna robot dajkát a gyermekgondozáshoz.
 
A megkérdezett amerikaiak 54 százaléka szerint egy olyan robot, amely segíthet a gyermekeknek a házi feladatok elvégzésében, „enyhítené a koronavírus okozta stressz jelentős részét” - közölte az IEEE. Olvasd el: Robotok segíthetik a gyermekek szociális és érzelmi fejlődését
 
A megkérdezett szülők többsége azt mondta: rendkívül valószínű (29 százalék) vagy nagyon valószínű (31 százalék) hogy megengedné a robot által végzett műtétet a gyermekein, és azt is, hogy mesterséges intelligenciával működő, virtuális nővér gondoskodjon róluk a kórházban.
 
A dolog elfogadásának aránya alacsonyabb volt az amerikai Y-generációsok körében – 41 százalékuk ugyanis ezt nem engedné meg – jelentette az IEEE.
 
A felmérés arra is rávilágított, hogy az Y-generáció tagjai szerte a világon nyitottak a mesterséges intelligencia chatbot diagnózisaira, 63 százalékuk engedélyezné a 3D- nyomtatású szívimplantátumokat, 85 százalékuk megfontolná a virtuális valóság-látogatást is a gyermekei számára. Ebben a tekintetben is az amerikaiak voltak a szkeptikusabbak – tette hozzá az IEEE.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.