2020. 10. 06. - 10:05

Mellrák-túlélő nyert 1 millió dolláros díjat a mesterséges intelligencia-módszerrel

Mellrák-túlélő nyert 1 millió dolláros díjat a mesterséges intelligencia-módszerrel

A Massachusetts-i Technológiai Intézet professzora 1 millió dolláros díjat nyert a mesterséges intelligencia emlőrák elleni küzdelemben történő alkalmazásáért.

A rák azonosításához és gyógyszerek felfedezéséhez alkalmazott számítógépes tudományt és azon belül mesterséges intelligenciát az izraeli egyetemi tanár, Regina Barzilay, a Massachusetts-i Technológiai Intézet professzora (Massachusetts Institute of Technology – MIT). A szakember ezzel 1 millió dolláros díjat nyert a közelmúltban.
 
A világ legnagyobb mesterséges intelligencia-társasága fődíját ítélte oda Barzilay professzornak, aki a MIT Számítógéptudományi és Mesterséges Intelligencia Laboratóriumának munkatársa. Olvasd el: Kibővített valóság - Így javíthatja a rák diagnózisát a mesterséges intelligencia
 
A mellrák-gyógyításban alkalmazott mesterséges intelligencia-fejlesztéséért kapott elismerést a kutató
A mellrák-gyógyításban alkalmazott mesterséges intelligencia-fejlesztéséért kapott elismerést a kutató
 
Az intézet szerint Regina Barzilay maga is mellrák-túlélő, akinek 2014-ben diagnosztizált betegsége eredményezte, hogy a mesterséges intelligencia terén végzett munkájában a gyógyszerfejlesztés és a korai rákdiagnosztika rendszerei létrehozására helyezze a hangsúlyt. Olvasd el: Mellrák - Sok időt spórol a mesterséges intelligencia a betegeknek
 
A professzor korai diagnózis eszközét számos kórházban tesztelték, beleértve a Bostonban levő Massachusettsi Általános Kórházat, valamint tajvani és svédországi intézményeket.
 
A rangos elismerést a Mesterséges Intelligencia Előmozdításáért Egyesület ítélte oda Barzilay professzornak – a díj egyébként új, a Squirrel AI kínai online oktatási vállalat finanszírozta.
 
Az elismerés célja, hogy a mesterséges intelligencia előrelépéseit a Nobel-díj vagy az informatikai Turing-díj szintjére emelje, s rámutasson arra, milyen sok előnyt szerezhet a mesterséges intelligencia-kutatásból a társadalom.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.