2022. 03. 26. - 08:00

Mesterséges intelligencia - 2025-ig repülő autókat dobna piacra a Suzuki és a SkyDrive

Mesterséges intelligencia - 2025-ig repülő autókat dobna piacra a Suzuki és a SkyDrive

Egyesíti erőit a jól ismert márka egy óriási lépéshez. A Suzuki a SkyDrive-val együttműködve 2025-ig piacra dobná a repülő autókat.

Egy lépéssel közelebb kerültek a repülő autók a felszálláshoz – s egyben a kereskedelmi piachoz.
 
Összefogott ugyanis a Suzuki és a 2018-ban alapított SkyDrive. Utóbbi azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy létrehozta eVTOL repülőgépét (elektromos függőleges fel- és leszálló jármű - electric vertical takeoff and landing), s megfogalmazta, hogy célja a „mobilitási forradalom” vezetőjévé válni.
 
Az SD-03 nevezetű eVTOL első, 2020-as tesztrepülése óta a startup egy kétüléses elektromos meghajtású repülő autó fejlesztésén dolgozik, melyet 2025-ben kíván elindítani légitaxi szolgáltatásként - a Japánban rendezendő, Osakai világkiállításon.
 
A partnerségnek köszönhetően a Suzuki a SkyDrive-val működik majd együtt az üzleti és technológiai területeken. Olvasd el: Repülő Cadillac a technológiai kiállításon
 
2025-ig repülő autókat dobna piacra a Suzuki és a SkyDrive
2025-ig repülő autókat dobna piacra a Suzuki és a SkyDrive
 
Bár részleteket még nem közöltek, sajtóközleményükből kiderül: az együttműködés kiterjed a technológiai kutatás-fejlesztésre, a gyártási és tömeggyártási rendszerek tervezésére, a tengerentúli piacok fejlesztésére - kezdetben Indiára összpontosítva -, valamint arra, hogy előmozdítsák a szén-dioxid-semlegesség elérésére irányuló erőfeszítéseket.
 
A Suzuki ezzel az együttműködéssel repülő autókkal rukkolna elő a márka negyedik mobilitási kategóriájaként – a motorkerékpárok és csónakmotorok mellett. 
 
A vállalat célja továbbra is nélkülözhetetlennek maradni az emberek számára, azzal, hogy szükséges, életszerű megoldásokat nyújt és biztosítja a mobilitást – áll a Suzuki közleményében.
 
A repülő autók fejlesztése egyébként a japán kormány ambíciózus tervének része: a mobilitási problémákat azzal oldaná meg, hogy az égbe emeli a járműveket. Olvasd el: Előállt a repülő taxi, nagyobb távolságokra
 
 
A szigetország 2018-ban hozta létre tanácsát a légi mobilitás forradalmasítása céljából, hogy a városi területeken légitaxi-szolgáltatásokat nyújthasson, új közlekedési eszközöket biztosíthasson a távoli szigetekre és hegyvidéki területekre,  valamint katasztrófa idején megoldhassa a sürgősségi szállítást.
 
A 2023-as vállalkozásindításra és a 2030-ra várható, teljes körű bevezetésre vonatkozóan ütemtervet dolgozott ki a japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium (METI), valamint a Föld-, Infrastrukturális, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.