2022. 01. 30. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Az égbe emelkedett a futurisztikus repülő autó

Mesterséges intelligencia - Az égbe emelkedett a futurisztikus repülő autó

Újabb eVTOL kápráztatja el a jövő járműveiért rajongókat: újabb cég rukkolt elő repülő autóval, amely megjelenését illetően meglehetősen futurisztikus.

Nyilvánosságra hozta a londoni székhelyű Bellwether vállalat első repülőajtójának tesztútját. Az eVTOL, azaz függőlegesen le-és felszálló jármű 2022. január 12-én emelkedett a levegőbe.
 
A vállalat „a repülő járművek új kategóriájaként” jellemezte a gépet, melynek karcsú, aerodinamikus formával rendelkezik és sokkal jobban hasonlít egy szuperautóhoz, mint a jelenleg fejlesztés alatt álló többi eVTOLhoz.
 
A brit cég a közelmúltban tette közzé az első voláris prototípus – az „Antilop” – teljes specifikációját, azt azonban magánhasználatra és agilis, városon belüli utazáshoz tervezték, megjelenése is ehhez igazodik. Olvasd el: Előállt a repülő taxi nagyobb távolságokra
 
Az eVTOL jobban hasonlít egy szuperautóra, mint egy repülőre
Az eVTOL jobban hasonlít egy szuperautóra, mint egy repülőre
 
Kiderült az is, hogy a függőleges fel- és leszállást működtető meghajtórendszer a repülőgép sci-fi-szerű teste alatt van elrejtve.
 
Az első információk szerint az eVTOL-ban csak egy utas fér el. Olvasd el: 2026-ban indulhat az utcai repülőgép
 
A Bellwether Industries egyébként már a 2021-es Dubai Légishow-n előrukkolt az Antilop prototípussal, bemutatta a DroneX-en Londonban, valamint az Airtaxi világkongresszuson – az új, tesztrepülésről szóló felvétel azonban közelebbi bepillantást enged az eVTOL tényleges működésébe.
 
 
Elkerülhetetlennek véljük, hogy az emberek az égbolton keresztül közlekedjenek a következő 10 évben. Létrehoztunk egy volárt, amellyel bárki, bármikor és bárhonnan, bármely pontra repülhet. A bellwether iparágak végső célja egy vadonatúj 3 dimenziós életstílus felépítése, valamint a világ elvezetése egy átfogóbb városi mobilitás felé” – tudatta a cég.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.