2021. 12. 31. - 09:30

Mesterséges intelligencia, 3D nyomtatás és lézergravírozás – mindez egy kis robotban

Mesterséges intelligencia, 3D nyomtatás és lézergravírozás – mindez egy kis robotban

Igazi többfunkciós eszköz a Huenit cég nemrég megjelentetett robotkarja, melyet kisebb feladatok elvégzésére terveztek, otthon vagy a munkahelyen.

Kickstarter kampányt indított a Huenit startup cég a mesterséges intelligencia-látással rendelkező moduláris robotkarért. A technológiai cég névadó robotja többfunkciós eszköz, amelyet kisebb feladatok elvégzésére terveztek akár munkahelyen, akár otthon.
 
„Ez a robot a videotartalom elkészítésétől a prototípusok vagy lézergravírozási termékek létrehozásáig igen hasznos eszköz a vállalkozások számára. Ha segítő kézre van szükség, melegen ajánlom a Huenitet. Az új moduláris robotkar lehetővé teszi a mesterséges intelligencia, a 3D nyomtatás, a lézergravírozás és a robotika együttes használatát, így bármely mérnöki és kreatív ötletet könnyedén és gyorsan meg lehet vele valósítani” – mondta el Sangmin Lee, a Huenit vezérigazgatója. Olvasd el: 5G-s robotkarral tetováltatott egy színésznő
 
robot_huenit_01
 
A termék alapja egy robotkar, mely akár 750 g-ot is képes felemelni, 390 mm-t ér el, s akár 500 milliméter per szekundum (mm/s) sebességgel mozoghat.
 
A kar végére különféle szerszámok helyezhetők. A mesterséges intelligencia kameramodul képes arcfelismerésre, képosztályozásra, tárgyfelismerésre, vonalkövetésre, színfelismerésre, emberi szegmentálásra és így tovább.
 
További csatlakoztatható modul a nagy teljesítményű lézer, gravírozáshoz és vágáshoz; a 3D nyomtató modul automatikus szintező funkcióval, valamint egy tolltartó modul. Olvasd el: Megtalálja az elveszett tárgyakat egy robotkar
 
 
A Huenit beépített vákuumszivattyúval is rendelkezik, mely extra csatlakozás nélkül alkalmazható.
 
A felhasználók saját moduljaikat is megtervezhetik bármilyen feladathoz, a testreszabható alkotói eszközzel. További termékfunkció az automatikus szerszámcsere, a könnyen használható szoftver és érintőképernyő, valamint a wifi és Bluetooth kapcsolat.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.