2022. 09. 10. - 08:00

Mesterséges intelligencia - A napot használja az önálló permetezéshez ez a vadonatúj robot

Mesterséges intelligencia - A napot használja az önálló permetezéshez ez a vadonatúj robot

Új robotpermetezőt alkotott meg egy cég – a gép a Napot használja a gyomok automatikus észlelésére és permetezésére.

Vadonatúj robotot hozott létre a Solix Ag Robotics vállalat, amely trükkös módon indul harcba a gyomok ellen.
 
Az új Solix Sprayer robot a napot használja, hogy automatikusan észlelje és permetezze a gyomnövényeket.
 
Az újdonság várhatóan 2023-ban lesz elérhető. A gazdálkodók számára helyszíni gyompermetezési térképeket is tartalmaz majd, amelyek elemzést adnak a megtakarított input mennyiségéről, összehasonlítva azt a gyomok teljes táblán történő permetezésével.
 
A Solix Ag Robotics a Solinftec „Alice AI” platformját alkalmazza, amely a gépi műveleteket a termelői célokhoz igazítja. A rendszert a McKinney Corporation díjnyertes kutatás-fejlesztési céggel közösen fejlesztették ki, s a gyártást is ő végzi. Olvasd el: Félelmetes madárnak tűnik a permetező robot 
 
Mesterséges intelligencia - A napot használja az önálló permetezéshez ez a vadonatúj robot
Mesterséges intelligencia - A napot használja az önálló permetezéshez ez a vadonatúj robot
 
A robot kísérleti verziói már dolgoznak Észak-Amerikában - az Egyesült Államokban a Growmark mezőgazdasági szövetkezet és a Purdue Egyetem, Kanadában a Stone Farms és a Saskatchewani Egyetem együttműködésében.
 
Az autonóm robot naponta akár 96 hektárral is végez, a mező alakjától és a terepviszonyoktól függően.
 
A Solix Sprayer robot hasonlít a Brazíliában 2022 áprilisa óta már kereskedelmi forgalomban is kapható Solix Scouting robothoz.
Négy napelemmel van felszerelve, ezek vezérlik a meghajtó- és a permetezőrendszert. Olvasd el: Drónokat indít a permetezéshez India
 
A fedélzeti mesterséges intelligencia szoftver folyamatosan gyűjt információkat a növényállományról, a gyomok azonosításáról és sűrűségéről, a betegségek detektálásáról és terjedéséről, a rovarok azonosításáról és küszöbértékeiről, a tápanyaghiány sűrűségéről és még sok egyébről.
 
„A Solix permetezőgépet nem csupán a szántóföldek megfigyelésére és elemzésére tervezték, mint az eredeti Scout verziót. A gyomok észlelésére és kezelésére is, olyan technológiával, ami lehetővé teszi, hogy az eszköz pontirányban permetezze a növényt, nem pedig magasból” - mondta Leonardo Carvalho, igazgató. Hozzátette, hogy mindez kiküszöböli a nagyobb gépek okozta sodródást és tömörödést.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.