2022. 08. 21. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Drónokat indít a permetezéshez India

Mesterséges intelligencia - Drónokat indít a permetezéshez India

Egyelőre 50 drónnal indít, de 30 ezer hektár mezőgazdasági terület permetezésére képes használni azokat egy indiai mezőgazdasági cég.

Gomba- és rovarirtó drónokkal készül a permetezésre a Syngenta India vállalat. Egyelőre 50 drónnal kezd, ezekkel azonban 30 ezer hektárnyi mezőgazdasági területet tud bepermetezni országszerte.
 
A cég két termékkel – a gomba- és rovarirtó szerrel – áll készen a munkára: gyapotra, rizsre és szójababra alkalmazza majd a drónos permetezést. Olvasd el: Permetező drónt vet be a gyomok ellen Ausztrália
 
Kísérleteket már végeztek ennek kapcsán, 400 hektáron, s 20 növényre vonatkozóan nyújtottak be adatokat a szabályozó hatóságokhoz – írta meg a Financial Express.
 
Hozzátette, hogy a Syngenta digitális agrártechnológiai megoldások sorozatát indítja el indiai gazdálkodók számára. Egy év alatt 250 ezer gazdálkodót szeretne elérni, majd ezt követően egymilliót. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Felgyorsult a koronavírus-járvány idején a drónok használata
 
Mesterséges intelligencia - Drónokat indít a permetezéshez India
Mesterséges intelligencia - Drónokat indít a permetezéshez India
 
Képrögzítés és adatgenerálás
 
A gépek szállítására a Syngenta 5-6 dróngyártóval kötött szerződést. A permetezésen kívül ezeket a drónokat a jövőben felhasználhatják képek rögzítésére és adatok generálására, amelyek segítségével tanácsokat adhatnak a gazdáknak.
 
A cég alkalmazást is elindít a termelők számára, amely digitális agronómiát, időjárás-alapú figyelmeztető riasztásokat, személyre szabott termésnaptárakat, tápanyag-ajánlásokat, képalapú növénybetegség-diagnosztikát és hitel-hozzáférést kínál a kistermelőknek - a fin-tech cégekkel kialakított kapcsolat révén.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.