2020. 10. 29. - 09:45

Mesterséges intelligencia – Az új Alexa válaszol a betegeknek

Mesterséges intelligencia – Az új Alexa válaszol a betegeknek

A páciensek megkérdezhetik az Amazon új Alexa hangasszisztensét felírt gyógyszereikről, gyakorlataikról és egyebekről is.

Az Alexa hangasszisztens eddig is hasznos segítséget nyújtott azoknak, akik már bevetették otthon a használatát. A ChristianaCare azonban most olyan új tulajdonságokkal fejlesztette tovább az Amazon Alexát, amely kitűnően hozzájárul a betegek ellátásához is.
 
A Delaware egészségügyi rendszer szerint a páciensek megkérdezhetik az okos hangasszisztens felírt gyógyszereikről, a végzendő testgyakorlatokról és egyebekről is.
 
A ChristianaCare a napokban jelentette be a Home Care Coach HIPAA-jogosult Alexa tulajdonságokat, mely az otthon gyógyuló betegeknek segít elsősorban. Olvasd el: Hasznos a gyermekneveléshez is az Alexa hangasszisztens
 
Mesterséges intelligencia - Új tulajdonságokat kapott az Alexa hangasszisztens
Mesterséges intelligencia - Új tulajdonságokat kapott az Alexa hangasszisztens
 
A Home Health Coach a Delaware-alapú egészségügyi rendszer elmondása alapján az új asszisztens-jellemzők a frontvonalban dolgozó egészségügyi gondozókkal együttműködésben készültek. Proaktív gondoskodási ellátási tervről van szó, melyet a páciensek Alexa hangasszisztensünkön keresztül tudnak használni.
 
Az otthoni ellátás a ChristianaCare szolgáltatásainak jelentős részét képezi. A szervezet oldalán az áll, hogy tagjaik közel 300 ezer beteglátogatást bonyolítottak le a 2019-es évben.
 
Természetesen a koronavírus-járvány elkerülhetetlenül bonyolítja az otthoni egészségügyi ellátást, különösen azért, mert éppen a közösség kiszolgáltatott tagjai támaszkodnának rá.
 
A hangasszisztensek és okosbeszélők egyre növekvő száma azonban jó kiegészítésként működhet a személyes ellátás és egyéb kezelések mellett.
 
A Home Care Coach kezelőfelülete a ChristianaCare szerint lehetővé teszi a szolgáltatók számára a betegellátási tervek testreszabását. Ezt követően a beteg kérdezhet az Alexa hangasszisztenstől, gyógyszerei szedésével, testmozgásával és gyakorlataival vagy egyébbel kapcsolatban és személyre szabott utasításokat kaphat. Olvasd el: Tökélyre fejleszti az MI-technológia a hangasszisztenst
 
A tulajdonságokat azért is hozták létre, hogy a ChristianaCare betegek csoportjait különválasszák, a bővítésüket is tervezik az elkövetkező hónapokban.
 
„Amerikában a hangasszisztensek már háztartások millióiban megtalálhatók – mondta el Randy Gaboriault, a ChristianaCare digitális és információs vezérigazgatója. – E technológia alkalmazásával új modellt hozunk létre a gondoskodás és ellátás terén, méghozzá a betegek saját otthonán belül. Ezzel is támogatjuk, hogy a lehető legjobban érezhessék magukat.”
 
Növekvő trend
 
A mesterséges intelligencia által vezérelt hangasszisztensek egyre inkább használatosak az orvosi környezetben. Egészségügyi szervezetek az Alexára, valamint az Apple Siri-re és a Google Home-ra egyaránt támaszkodnak a betegellátás bővítése céljából.
 
A közelmúltban az ismert Mayo Klinika adott koronavírussal kapcsolatos, speciális tulajdonságokat az Alexához, a legfrissebb információkkal szolgálva a felhasználók számára.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.