2020. 08. 29. - 08:00

Mesterséges intelligencia –Bemutatták a „zseni”padlótisztító robotot

Mesterséges intelligencia –Bemutatták a „zseni”padlótisztító robotot

A padlón közlekedő robot takarítógépek sokak számára nem számítanak újdonságnak, most azonban az iRobot megjelentette „Géniusz” takarítóját.

A mesterséges intelligencia alkalmazása számos háztartási gépet tesz okosabbá és önállóbbá. A magától takarító robotgép már számos otthonban ismerős lehet, amint csendben közlekedik a padlón.
 
Az iRobot vállalat most egy még fejlettebb újdonságot mutatott be, a Genius Home Intelligence nevű robotot. A cég szerint az új rendszer „erőteljes új robot platform”, mely széles körű digitális funkciókkal és tapasztalatokkal szolgál a vállalat Wi-Fi-vel működő termékei terén – beleértve a Roomba porszívó robotot és a Braava robotfelmosót. Olvasd el: Karnyújtásnyira vannak az otthoni robotok?
 
Az új intelligens rendszerrel a takarító robotok működése személyre szabható
Az új intelligens rendszerrel a takarító robotok működése személyre szabható
 
Az iRobot Géniusznak keresztelt modellje „páratlan módon testreszabott” géppel szolgál, s a felhasználók számára kitűnő kontrollt kínál takarítórobotuk felett – ugyanis figyelembe veszi az otthon egyedi tulajdonságait, a tulajdonos napi teendőit és azt is, milyen elvárásai vannak a takarítás menetét illetően. Természetesen bekapcsolható az okosotthon-rendszerbe. Olvasd el: "Józan ész" segíti a robotot a navigálásban
 
„Amellett, hogy kiemelném a stratégiát, melyet az iRobot a szoftverek és digitális élmény fokozása terén alkalmaz, a cég továbbra is megkülönbözteti magát olyan intelligens technológiák kifejlesztésével, melyek megszabadítják a robot tulajdonosát a napi takarítás gondjaitól, miközben otthon élnek és dolgoznak - mondta el az iRobot elnöke, Colin Angle.
 
Az iRobot Genius felülete újonnan átalakított iRobot Home App, vagyis alkalmazás, amely messze túlmutat szokásos alkalmazásvezérlésen, hogy valóban személyre szabott és könnyen használható otthoni tisztító parancs- és vezérlőközpontot biztosítson.
 
Az applikáció valamennyi Wi-Fihez kapcsolódó iRobot termékkel működik, támogatja a felhasználó szokásain és személyes preferenciáin alapuló takarítást, intelligensebb és hatékonyabb felhasználói élményt lehetővé téve. Nagyobb betekintést nyújt a robot teljesítményébe is.
 
„A robotika terén a mesterséges intelligencia célja, hogy a gépek valóban önállóan működhessenek és igazi takarító partnerek lehessenek az otthonunkban” – fogalmazott Colin Angle.
 
„Robot intelligenciánk személyre szabott és reagál a tulajdonos szokásaira, preferenciáira – ezzel nagyobb kontrollt gyakorolhatnak afelett, hol és hogyan tisztítanak a gépek” – tette hozzá.
 
Megjegyezte azt is: az iRobot Genius az egymással összekapcsolt termékek minden lehetőségét kiaknázza, így sokkal több mindent csinálhatnak meg és idővel még okosabbá is válhatnak, köszönhetően a frissítéseknek.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.