2023. 06. 19. - 11:00

Mesterséges intelligencia - Bővít az 5G terén, fellendíti 6G-kutatását Kína

Mesterséges intelligencia - Bővít az 5G terén, fellendíti 6G-kutatását Kína

Kína 5G alkalmazási forgatókönyveket bővít és fellendíti a 6G irányú kutatás-fejlesztést – tudatta az ország ipari és információs technológiai minisztere.

Felgyorsítja a virtuális magánhálózatok kiépítését az 5G-iparban és bővíti 5G-alkalmazási forgatókönyveit Kína – jelentette be a közelmúltban Jin Zhuanglong, ipari és információs technológiai miniszter Pekingben, a 31. PT Expo China nyitófórumán.
 
Az ország javítja majd az olyan, jó minőségű hálózatok lefedettségét, mint az 5G és a gigabites optikai hálózatok, azzal, hogy folyamatosan optimalizálja az infrastruktúra-rendezést, valamint számos 5G gyárat épít – mondta Jin.
 
Ke Ruiwen, a China Telecom elnöke hozzátette, hogy a vállalat teljesen optikai hálózatot épített ki, a gigabites optikai hálózatok pedig mára több mint 300 várost fednek le. Olvasd el: Kína közel 850 millió 5G-előfizetővel rendelkezik
 
Mesterséges intelligencia - Bővít az 5G terén, fellendíti 6G-kutatását Kína
Mesterséges intelligencia - Bővít az 5G terén, fellendíti 6G-kutatását Kína
 
A China Mobile távközlési óriáscég arról számolt be, hogy csaknem 200 nemzetközi szabványt vezettek be az 5G-re vonatkozóan, s több mint 4100 szabadalomért folyamodtak.
 
A China Tower szerint a vállalat több mint 200 ezer kommunikációs tornyot tett okosabbá, azzal, hogy ellátta őket 5G-vel és mesterséges intelligenciával. Olvasd el: Fokozódik az 5G-verseny, megjött Kína 4. mobilszolgáltatója
 
Kína a következő generációs internetre, valamint más határterületekre figyel, s átfogóan mozdítja elő a hatodik generációs (6G) kommunikációs technológia kutatását és fejlesztését – jegyezte meg Jin Zhuanglong.
 
A keleti ország új típusú információs infrastrukturális létesítmények kialakítását segíti elő, felgyorsítja az információs technológia alkalmazását és elmélyíti az ipari internet integrált alkalmazásait.
 
A feltörekvő szektorok inkubációja felgyorsul, miközben a mobil és optikai kommunikáció szektorban folyamatosan az ország teljes ipari láncbeli előnyeinek növelésére törekednek – tette hozzá a miniszter.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.