2021. 08. 05. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Felgyorsult a koronavírus-járvány idején a drónok használata

Mesterséges intelligencia - Felgyorsult a koronavírus-járvány idején a drónok használata

A koronavírus globális jelenléte határozottan felgyorsította a drónok alkalmazását a földeken. Sokkal többen használják ugyanis őket 2021 második negyedévében, mint akár csak az év elején.

Számos technológiai újítás férkőzött be a koronavírus hatására a mindennapokba, illetve gyorsult fel azok szélesebb körű alkalmazása.
 
A DroneDeploy a mezőgazdasági drón-használatot vizsgálta. Felmérése szerint a földeken történő drónhasználat 84 százalékkal nőtt, s 49 százalékkal emelkedett a felhasználók száma is 2021 második negyedévében az esztendő első feléhez képest. Olvasd el: Brazil szuperdrónt vetnek be a földeken
 
A vállalat úgy látja, felgyorsult a járvány idején a kereskedelmi drónok alkalmazása. S annak ellenére, hogy több globális korlátozás elkezdett enyhülni, ezen a téren nem tapasztalhatók a lassulás jelei.
 
A drónokat hatékonyan használhatják a gazdálkodók a földek és a termés elemzésére
A drónokat hatékonyan használhatják a gazdálkodók a földek és a termés elemzésére
 
A drónokat alkalmazók száma csaknem megduplázódott az előző év azonos negyedévéhez képest. A DroneDeploy szerint ez azt sugallja, hogy a drónokat egyre inkább elfogadják az emberek, használják a gazdálkodók, hogy túllegyenek a válságos időszakon.
 
A mezőgazdaság a legaktívabb
 
A vállalat felmérései alapján a mezőgazdaság messze a legaktívabb iparág 2021 második negyedévben a drónok használatát illetően – különösen, hogy az ültetési szezon az északi féltekén már kezdetét vette, a déli féltekén pedig javában tart a tenyészidőszak. Olvasd el: Rengeteg vizet spórolnak meg a locsoló drónok
 
A DroneDeploy szerint 27 százalékos a növekedés az évről-évre vizsgált drónfelszállások számában, s 17 százalékkal emelkedett a felhasználók száma az előző esztendő azonos időszakához képest.
 
Jelentős tehát a növekedés a drónok alkalmazása terén 2020-hoz képest. A vállalat úgy véli, ennek oka lehet az is, hogy jól használható Stand Assessment felmérő eszközt is alkalmaznak a drónok, amelyek segítenek a gazdáknak elemezni a termés korai megjelenését, így jó döntéseket hozhatnak az újratelepítéssel kapcsolatban. Az eszközt a Corteva-val közösen fejlesztették ki.
 
Ez a funkció már most bizonyítottan csökkenti a hagyományos állományszámlálási időt, akár 90 százalékkal – tette hozzá a DroneDeploy.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.