2023. 04. 11. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Egyre törnek előre a nem ipari robotok is

Mesterséges intelligencia - Egyre törnek előre a nem ipari robotok is

A robotika fokozatosan megváltoztatja a rutinfeladatok végrehajtását, egyszerűsíti a munkát. Előrejelzések szerint a nem ipari robotok piaca évi 19 százalékos növekedésre számíthat.

A nem ipari robotok piaca 2023-ban várhatóan eléri a 83,4 milliárd, 2033 végére pedig már a 465,5 milliárd dollárt - ami azt jelenti, hogy 18,8 százalékos összetett éves növekedési ütem mellett emelkedik – mutatott rá a Fact.MR jelentése.
 
A robotika fokozatosan megváltoztatja a rutinfeladatok végrehajtását - alkalmazásuk leegyszerűsíti a munkát, időt takarít meg, növeli az általános termelékenységet.
 
Egyre több iparág alkalmazza őket, beleértve a kereskedelmi és a háztartási szektort. Minden feladathoz használnak robotokat, legyen az egyszerű vagy összetett.
 
Az olyan, végfelhasználói szektorok növekvő kereslete miatt, mint az egészségügy, a katonai, a kutatás-fejlesztés és más iparágak, a nem ipari robotok várhatóan gyors növekedést fognak produkálni. Olvasd el: Orvosként, de az űrben is segíthet ez a robot
 
Mesterséges intelligencia - Az egészségügy is egyre több nem ipari robotot használ
Mesterséges intelligencia - Az egészségügy is egyre több nem ipari robotot használ
 
A vizsgált időszak folyamán a fejlődő technológiával rendelkező robotok széles körben elterjedtek a különböző végfelhasználási ágazatokban.
 
A védelmi szektor például nagy növekedési lehetőségeket teremt a nem ipari robotok számára, hiszen nehéz katonai feladatokat tesz könnyebbé. Olvasd el: Hamarosan kórházakba kerülhet Moxi, az ápoló robot
 
A robotok használhatók kémkedésre, áruk és szolgáltatások szállítására, mentési műveletekre, a robotkutyák kutatásra is alkalmazhatók. Ezek a tényezők növelik a nem ipari robotok értékesítését.
 
Emellett segíti a katonai személyzetet többek között az érzékelők, az autonómia, a navigációs/vezérlőrendszerek és az energia-/meghajtási rendszerek használata, hogy a küldetés hatékonyan végrehajtható legyen. A katonaság sokat költ nem ipari robotokra.
 
A Fact.MR jelentése kitér arra is, melyek a legprominensebb nem ipari robot-gyártók: a többi között a Diligent Robotics; ReWalk Robotics; Barrett Advanced Robotics; Stryker; Hanson Robotics; Pal Robotics; UBTECH Robotics; Macco Robotics; Intuitive Robots; Samsung Electronics és a Skydio Robots.
 
A piac titánjai nagy keresletet tapasztalnak ezen robotok iránt, mivel különféle végfelhasználási vertikumokban alkalmazzák őket. A gyártók a robotokat fejlett technológiával is integrálják teljesítményük javítása érdekében, illetve, hogy megfeleljenek a végfelhasználók igényeinek.
 
Nem mellékes, hogy a végfelhasználókkal fenntartott hosszútávú kereskedelmi kapcsolatok lehetővé teszik a piaci szereplők számára a túlélést kedvezőtlen kereskedelmi helyzetekben.
 
A Fact.MR egyébként a közelmúltban közzétett jelentésben részletes információkat közölt a nem ipari robotok kulcsfontosságú gyártóinak árairól régiók szerint, az értékesítés növekedéséről, a termelési kapacitásról és a spekulatív technológiai bővülésről is.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.