2023. 02. 02. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Havat, levelet fúj és füvet nyír egyszerre ez a vadonatúj robot

Mesterséges intelligencia - Havat, levelet fúj és füvet nyír egyszerre ez a vadonatúj robot

Szinte minden nemszeretem kerti munkát elvégez egy új robot, amelyet a Las Vegasi technológiai kiállításon mutattak be, s mára több mint 60 ezer előrendelés érkezett rá.

Gyorsan fejlődő robotikai cég a Yarbo, amely egy meghökkentően sokoladú robottal állt elő a januárban Las Vegasban megrendezett éves CES (Consumer Electronics Show) technológiai tárlaton.
 
A cég határozottan kiemelkedik az okosotthon-eszközök terén. A kiállításon olyan robotot mutatott be, amely eredetileg a hófúvó robot prototípusaként indult – majd 5 évnyi kutatás-fejlesztés után a Snowbot az intelligens kerti szerszámok moduláris családjává fejlődött.
 
Lényegében egy intelligens dokkoló mobil alap, amely fűnyíróból hókotróvá vagy lombfújóvá is alakítható. Önállóan navigál és természetesen elektromos. Olvasd el: Ez a fűnyíró robot még sört is önt nekünk
 
Mesterséges intelligencia - A Yarbo robot akár paradicsomszedővé is alakítható
Mesterséges intelligencia - A Yarbo robot akár paradicsomszedővé is alakítható
 
Egyszóval megold számos feladatot, amelyet az emberek jó része csak kényszerűségből végez a kertben vagy az utcafronton – s ezzel nem kevés időt takarít meg, amit másra használhatunk.
 
A Yarbo fűnyíró S1, a Blower B1 és a Snow Blower S1 különálló tevékenységeket végeznek, alapjuk azonban a robot főtörzse, melyhez az igénynek megfelelően csatlakoztatható az aktuális feladathoz használatos eszköz.
 
Yarbo nemcsak füvet nyír, havat kotor vagy leveleket fúj. Képes leszedni a paradicsomot, kihúzni a kukát az utcára vagy akár locsolni is. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Paradicsomlevet szed 0-24-ben ez a robot
 
 
Az intelligens udvari robot akkora sikert aratott a CES 2023 tárlaton, hogy január eleje óta a cég immár több mint 60 ezer előrendelést kapott 20 különböző kereskedőtől.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.