2022. 01. 06. - 09:00

Mesterséges intelligencia – Orvosként, de az űrben is segíthet a legújabb robot

Mesterséges intelligencia – Orvosként, de az űrben is segíthet a legújabb robot

Bemutatkozott a CES technológiai kiállításon: az emberhez hasonló Beomni robot a kórházaktól kezdve az űrállomásig bárhol hatékony segítséget nyújthat.

Széles körű általános funkciók ellátásával segíti az embereket a legújabb robot, melyet a január 5-én megnyílt, Las Vegasi CES (Consumer Electronics Show) 2022-es technológiai kiállításon mutattak be készítői.
 
A Beomni 1.0 elnevezésű robot mesterséges intelligencia-alapú, az orvosi szolgáltatásoktól a gyártási feladatokon és a mezőgazdasági munkákon át az űrben történő építkezésig bármit elvégez, bármiben részt tud venni.
 
A bemutatott gép a készítők szerint a világ első, teljesen működőképes általános célú robotrendszere. Alkotója egy amerikai cég, a Beyond Imagination, amely a Beomni 1.0-át úgy tervezte meg, hogy az nagymértékben hasonlít az emberre. Olvasd el: Töröl, pakol, ajtót nyit a házimunkákra is képes robot
 
A mesterséges intelligencia robot rendkívül sokoldalú segítség - Fotó: beomni.ai
A mesterséges intelligencia robot rendkívül sokoldalú segítség - Fotó: beomni.ai
 
A humanoid robot karonként akár 15,88 kg-os súlyt is képes felemelni, akár az emberek az edzőteremben, de olyan, finom, kényes feladatokat is végrehajt, mint például egy csipet só felvétele főzés közben. A tövénél lévő négy kerék mozgatja a fürge robotot, mely így homokon, sáron és havas területen is könnyen átjut. Olvasd el: Több ezer robot dolgozhat - ontja majd őket az első magyar robotgyár
 
A Beomni robot célja lehetővé tenni a távmunkát a digitális világban – ugyanis kezdettől fogva irányítható messziről, olyan feladatok elvégzésére, mint a gyártás, a mezőgazdasági munkák és az egészségügyi szolgáltatások.
 
A mesterséges intelligenciának hála azonban sokkal jobban tudja segíteni az embereket, hiszen  megtanulja, hogyan legyen teljesen autonóm - ami azt jelenti, hogy több funkciót lehet egyszerre végrehajtatni vele.
 
 
Fotó: beomni.ai
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.