2024. 01. 24. - 10:30

Mesterséges intelligencia - Elfelejtettél egy terméket? Majd a drón elhozza!

Mesterséges intelligencia - Elfelejtettél egy terméket? Majd a drón elhozza!

A drónok immár termékeket is házhoz szállítanak – Igaz, egyelőre csak Amerikában. A Wing és a Walmart ügyfelei már élvezik a szolgáltatást.

Több millió ügyfél számára bővíti drónszolgáltatását az Egyesült Államokban a Wing és a Walmart vállalat.
 
Nem kétséges, 2024 folyamán még több ember számára valósítják meg a drónnal történő szállítást. A Wing és a Walmart a Wing légtérengedélyeit kihasználva bővíthet, amelyek megkönnyítik a szolgáltatást a Texas állambeli Dallas-Fort Worth (DFW) közösségében.
 
A két cég az elkövetkező hónapokban indítja el legújabb drónszállító helyeit, s a tervek szerint 2024 folyamán befejezi a bővítést. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Extrém szélben is jól teljesít az okosdrón
 
Mesterséges intelligencia - Bővül a drónokkal történő szállítás
Mesterséges intelligencia - Bővül a drónokkal történő szállítás
 
A Wing és a Walmart közösen 2023 augusztásban indította el a szolgáltatást két helyen Dallas-Fort Worth-ban – 60 ezer otthont elérve a drónos szállítással.
 
Szolgáltatásuk első 4 hónapjában a Walmart ügyfelei túlnyomórészt pozitív visszajelzéseket kaptak – a szolgáltatást számos termék megrendelésére használták, beleértve a gyorsételeket, élelmiszereket, háztartási cikkeket és vény nélkül kapható gyógyszereket.
 
A Friscóban és Lewisville-ben élő ügyfelek már tudják, hogy a szállítások átlagosan 30 perc alatt érkeznek meg és kényelmes módot biztosítanak arra, hogy a vásárlók akkor kapják meg a termékeket, amikor szükségük van azokra.
 
A drón gyors és biztonságos szállítást biztosít - az utolsó percben is
 
Egy Frisco-ban élő ügyfél hitetlenkedve mesélte, hogy egy recepthez hiányzott nekik pár dolog és a drónnal még a tojásokat is kifogástalan állapotban kapták meg.
 
Egyesek azt emelték ki, hogy a szállítás sokkal gyorsabb, mint ha autóval elmennének a boltba. Ráadásul, a gyerekek nagyon élvezik, amikor az alkalmazáson keresztül figyelhetik a drón érkezését és azt, amint ledobja a kocsibejáróra a csomagot.
 
A drónos szállítás iránti kereslet tehát valós. Egy adott vasárnapi napon például a Walmart ügyfelei több mint 130 rendelést adnak le, ha valamilyen eseményre készülnek, például egy nagy horderejű meccsre – olyan termékeket kérnek, mint például csirke, tejföl, avokádó és lime. Olvasd el: Gyógyszereket szállító drónok emelkednek a levegőbe
 
 
A drónok átlagos repülési ideje 5 perc, biztonságos és kényelmes módot kínálnak a mindennapi szükségletek kielégítésére.
 
Még az olyan termékek kiszállításában is jeleskednek, amelyek az utolsó pillanatban jutnak az ember eszébe – a drónnal azt szinte rögtön megkapják.
 
A közelmúltban megszerzett hatósági engedélyek azt jelentik, hogy a Wing és a Walmart több ügyfelet érhet el Dallas-Fort Worth egész területén.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.