2022. 12. 15. - 09:10

Mesterséges intelligencia - Elindul az első robottaxi szolgáltatás az Uber rendszerében

Mesterséges intelligencia - Elindul az első robottaxi szolgáltatás az Uber rendszerében

Új elektromos robottaxik válnak elérhetővé az UberX és az Uber Comfort Electric rendszereken - hozzájárulva a cég 2030-ra kitűzött céljához a zéró károsanyag-kibocsátás kapcsán.

Bizonyos piacokon elérhető lesz a Motional vállalat új, teljesen elektromos IONIQ 5 robottaxija az UberX és az Uber Comfort Electric rendszereken – az Uber ezzel közelebb kerül 2030-ra kitűzött zéró károsanyag-kibocsátási céljához.
 
A Motional és az Uber a közelmúltban jelentette be nyilvános robottaxi szolgáltatása elindítását a Nevada állambeli Las Vegasban. Az Uber ügyfelei ezzel először tudják majd igénybe venni az  autonóm utazást, a Motional teljesen elektromos Hyundai IONIQ 5-alapú járművével.
 
A két cég célja megalapozni a teljesen vezető nélküli kereskedelmi szolgáltatást - a sofőr nélküli közlekedést 2023-ban elérhetővé tennék a nyilvánosság számára. Olvasd el: Már az Uber is robotkézbesítőkkel szállít ételt
 
Mesterséges intelligencia - Elindul az első robottaxi szolgáltatás az Uber rendszerében
Mesterséges intelligencia - Elindul az első robottaxi szolgáltatás az Uber rendszerében
 
„Napjainkban a Motional az első AV (autonóm jármű) cég, amely teljesen elektromos, autonóm utakat indít Uber-hálózaton az utasok számára – mondta Akshay Jaising, a Motional kereskedelmi értékesítésért felelős alelnöke. - Technológiánk és az Uberrel kötött partnerség erejének bizonyítéka, hogy ennyire rövid idő alatt képesek vagyunk eljutni a koncepciótól a fogyasztókig. Las Vegas számos város közül az első, ahol a Motional AV-járművei  mindennapi közlekedési lehetőséggé válnak a biztonságos és kényelmes utazásra vágyó Uber-ügyfelek számára.
 
Ez a szolgáltatás az első a Motional és az Uber 10 éves kereskedelmi partnersége óta, melynek keretében a Motional 4. szintű autonóm járműveit bevezetik az Egyesült Államok nagyvárosaiban, az Uber-hálózaton.
 
A nyilvános robottaxi szolgáltatás először Las Vegasban startol – később a tervek szerint a kaliforniai Los Angelesben is terjeszkedik majd.
 
Fontos tudni ugyanakkor, hogy a mostani lépés a Motional és az Uber második autonóm szolgáltatását vezeti be 2022-ben. Májusban a Motional autonóm járművei már elkezdtek önjáró szolgáltatásokat kínálni az Uber Eats ügyfelei számára Los Angelesben. Olvasd el: Elindul a robottaxi San Francisco-ban
 
A gyors ütemben további éttermekkel bővülő szolgáltatás sikere bizonyítja, hogy a piaci lehetőség meglehetősen nagy - az Uber-kereskedők és vásárlók is igénylik a vezető nélküli szállítást.
 
Az új bevezetéssel a Motional az első AV-cég, amely mindkettőt lebonyolítja – ráadásul olyan nagy hálózaton működik, mint az Uber.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.