2023. 11. 16. - 09:00

Mesterséges intelligencia – Érkezik a GPT-4 felturbózva

Mesterséges intelligencia – Érkezik a GPT-4 felturbózva

Nagy hírt jelentett be az OpenAI vállalat, mely jól ismert ChatGPT fejlesztéséről. A rendkívül sikeres GPT4-nek turbó változatot is készítenek.

Nem kis sikert ért el a tavalyi esztendő folyamán a ChatGPT mesterséges intelligencia, valamint annak utódja, a GPT-4. Mint arról az OpenAI beszámolt, rekord mennyiségű felhasználó vette igénybe egy hónap alatt ezt a mesterséges intelligenciát, mintegy 100 millióan alkalmazzák havonta. Mi több, saját alkalmazásaiban is több mint 2 millió fejlesztő használja.
 
Az OpenAI a közelmúltban rendezte meg első fejlesztői konferenciáját, melyen bejelentette: készül a GPT-4 Turbo, a korábbi modell frissített változata. Ez a mesterséges intelligencia-modell már nemcsak szövegeket elemez, hanem képeket is. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Jön a GPT-4, a ChatGPT utódja
 
Mesterséges intelligencia – Érkezik a GPT-4 felturbózva
Mesterséges intelligencia – Érkezik a GPT-4 felturbózva
 
A GPT-4 Turbo 128 ezer tokenes kontextus ablakot használ– ez a korábbi modellénél négyszer nagyobb. A tudásbázis, amellyel dolgozik, 2023 áprilisáig terjed ki. Az összehasonlítás kedvéért a GPT-4 időkorlátja 2021 szeptembere volt. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Sikeres radiológiai vizsgát tett a ChatGPT
 
Az OpenAI további érdekességek érkezését is bejelentette. Ilyen például, hogy a felhasználók ma már létre tudnak hozni saját GPT-modelleket, melyeket egyszerű parancsokkal megalkothatnak, programozási tudás nélkül.
 
Saját tudásbázisukat alkalmazva az üzleti felhasználók is készíthetnek belső célra használt GPT-ket.
 
Külön érdekesség, hogy az OpenAI azt tervezi, online áruházban is kínálja majd a lehetőséget, hogy a felhasználók publikálhassák saját GPT-modelljeiket. A nagyon sikeres modellek készítői még pénjutalomban is részesülnek – tudatta a techcrunch.com.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.