2022. 10. 01. - 10:20

Mesterséges intelligencia – Ez a fűnyíró robot még sört is önt nekünk

Mesterséges intelligencia – Ez a fűnyíró robot még sört is önt nekünk

Több ezer robot dolgozik már otthonokban – állítja az EEVE startup cég, amely mesterséges intelligencia-alapú, önjáró fűnyírót dobott piacra.

A jelek szerint több ezren használják már otthon azt a robotfűnyírót, amelyet az EEVE nevű startup vállalat adott ki a közelmúltban.
 
A cég hamarosan megjelenő X-modellje pedig már két karral rendelkezik, s több feladatot is el tud végezni. Ilyen például a gyomlálás, a terasz tisztítása, a kaszálás, a gyümölcs- és diógyűjtés, az alomgyűjtés – mi több, italokat szolgál fel és a sör kiöntésére is képes.
 
Az EEVE videóval is előrukkolt legújabb prototípusáról, amely mindezeket a dolgokat megoldja: Willow X néven jelent meg és 4000 dollárért árulják. Olvasd el: Van, ahol már robot nyírja a füvet
 
Mesterséges intelligencia – Ez a fűnyíró robot még sört is önt nekünk
Mesterséges intelligencia – Ez a fűnyíró robot még sört is önt nekünk
 
A cég szerint a robotforradalom megállíthatatlan, az induló vállalkozások és a multinacionális vállalatok dollármilliárdokat költenek arra – beleértve a Teslát is –, hogy „mindenki akarja” az otthoni robotokat.
 
Manapság ez hatalmas kihívást jelent - magas ugyanis a meghibásodási arány, gyorsan fogy a pénz, a verseny pedig nagy sebességgel zajlik az első igazán megfizethető robot előállításáért. Egyelőre nem sok sikert értek el a cégek.
 
Vajon az EEVE sikerrel jár majd? Ezt talán korai megmondani. Annyi azonban bizonyos, hogy legalább több ezer robot nyír füvet naponta. Olvasd el: Egyre népszerűbb a takarítórobot
 
Nem valószínű, hogy hirtelen humanoidokká alakítják át ezeket a robotokat - mint amilyeneket a Tesla tervez -, de lehet, hogy a vásárlók még is szeretnének túl emberinek látszó robotokat.
 
A robottal végzett fűnyírás nem újdonság, azonban egy intelligens, kizárólag mesterséges intelligenciával működő robot alkalmazása a fűnyírásban „igazi áttörés” - állítja az EEVE, amely az elmúlt 5 évben fejleszti új gépét.
 
Megjegyezték: a robotnak nincs szüksége határvezetékre és másodpercenként többször is maga hoz meg okos döntéseket. Jelenléte egy olyan jövő kezdete, amelyben a robotok több feladatot is elvégezhetnek helyettünk.
 
Az EEVE tervei alapján egy gyomirtó eszközt és egy műtrágyaszerszámot is piacra dobna az elkövetkező 12 hónapban - valamint esetleg más termékeket is. Emellett olyan API-t (alkalmazás programozási felületet) és SDK-t, azaz szoftverfejlesztő készletet kínálnak a fejlesztőknek, amelyekkel saját eszközöket készíhetnek, így a robot több feladat elvégzésére is képes lesz.
 
A cég következő modellje, a Willow X két robotkarral érkezik majd, de még mindig a meglévő robotplatformra épül és sokkal több eszközt tud majd használni - nemcsak kifejezetten a Willow számára kifejleszteteket, hanem olyan kézi eszközöket is, amelyeket mi, emberek mindennap alkalmazunk.
 
A videóban a vállalat bemutatta, amint Willow X füvet nyír egy normál kézi fűnyíróval, majd egy üveg sört tölt a pohárba, mindenféle extra eszköz használata nélkül.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.