2020. 09. 05. - 08:00

Számítógéppel lát, napenergiával működik az okos fűnyíró

Számítógéppel lát, napenergiával működik az okos fűnyíró

Számos remek újdonsággal szolgálnak egyre-másra a startup cégek. Egyikük, a Graze most önjáró fűnyíróval rukkolt elő, mely számítógépes látással és napenergiával működik.

Újabb okos háztartási eszközzel állt elő egy startup cég, amely nagymértékben megkönnyítheti az emberek mindennapjait.
 
A Graze cég olyan, önállóan dolgozó fűnyírót fejlesztett, amely napenergiával működik és számítógépes látása segítségével tájékozódik, illetve fokozza a hatékonyságát. A tervek szerint 2021-ben piacra is kerül. Olvasd el: Önállóan szed bármit az új mesterséges intelligencia-robot
 
A cég elárulta: kiterjesztették a dizájnt, hogy növeljék a közepes és nagyobb méretű kereskedelmi fűnyírók hatékonyságát és karbantartási sebességét, emellett javítsák a vágóéleket a tökéletes vágási pontosság érdekében, új érzékelő képességekkel egészítsék ki a biztonságot.
 
John Vlay bemutatja a vadonatúj, mesterségesen intelligens fűnyírót
John Vlay bemutatja a vadonatúj, mesterségesen intelligens fűnyírót
 
Sokat tettek azért is, hogy javítsák a GPS alapú térképes tájékozódást és a számítógépes látást, miközben optimalizálják az intelligens és alkalmazható betekintést a fejlett gépi tanulási képességek révén.
 
A Graze egy kezdeti prototípus modellt vezetett be a közepes- és nagyobb területekre alkalmazható fűnyírók terén - a mesterséges intelligencia és a robotika alkalmazásával teljesen önálló kereskedelmi fűnyírót hozott létre.
 
A jelenlegi modellben új, optimalizált funkciókkal bővítették a kialakítást, sőt, a mesterségesen intelligens fűnyíró esetében figyelembe vették az iparág vezetőinek visszajelzéseit, hogy fenntartható megoldást hozhassanak létre a kereskedelmi piac részére. 
 
„A mesterséges intelligencia egy új korszakában élünk, amely az ősrégi iparágakat is átalakíthatja” – fogalmazott John Vlay, a Graze Mowing vezetője.
 
Hozzátette: a robotika és az automatizáció a valódi hatékonyság világát nyitja meg, s ha intelligenciát alkalmazunk, a hagyományos modelleket teljesen újra lehet gondolni. Olvasd el: Van, ahol már robot nyírja a füvet
 
„Több mint 35 éve foglalkozom kereskedelmi tereprendezéssel és magabiztosan mondhatom: építettünk egy fűnyírót, amely új minőségi és biztonsági színvonalat hoz a piacra, s ezt fenntarthatóan végezzük. Izgatottan várjuk, hogy új Graze kereskedelmi kaszánkkal megmutathassuk a kereskedelmi fűnyírás jövőjét.”
 
Az okos fűnyírót hosszantartó akkumulátorral látták el: az intuitív felhasználói élmény révén a gép következetesen megtanulja és felhasználja az adatokat, javítva a gyep gondozását és új optimalizálási lehetőségeket teremtve.
 
Gépi tanulással, számítógépes látással és robosztus szenzor-rendszerrel felszerelkezve  a Graze kereskedelmi fűnyírók alaposan feltérképezhetik a munkaterületet, megtervezhetik a kaszálás útvonalát és elkerülik a tárgyakat, illetve veszélyes dolgokat – így például a fákat, embereket. Eközben folyamatosan gyűjtik és használják az adatokat arra vonatkozóan, hogyan javíthatják a a minőséget és az esztétikumot.
 
Az önjáró fűnyíró teljes mértékben elektromos, napenergiával működik, s akár az esti órákban is dolgozhat. Az üzemanyagköltségei drasztikusan alacsonyak, csakúgy, mint a szén-dioxid-kibocsátása.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.